Politica

PARTID NOU – George Mihail Neamtu ales presedinte al Partidului Noua Republica

George Mihail Neamtu a fost ales azi, 23 iunie, cu 166 voturi pentru din cele 191 de voturi exprimate presedinte al Partidului Noua Republica. Contracandidatul sau Ion Mihnea Vasilache a obtinut 25 de voturi. In functia de prim-vicepresedinte a fost ales Valeriu Todirascu. Cei 191 de delegati din cele 40 de filiale ale Partidului Noua Republica trebuie sa mai voteze vicepresedintii si membrii Consiliului National precum si pe cei din Comisia de integritate. Pentru functia de vicepresedinte s-au inscris 23 de persoane.

Potrivit site-ului noii formatiunii, Noua Republica este o mișcare politica aparuta in toamna anului 2011, ca urmare a publicarii pe internet de catre Mihail Neamtu a unui manifest intitulat “Crez politic“.

Liderul ales al partidului, nascut in 1978, a fost timp de un an (2010-2011) director stiintific la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, iar in prezent este profesor-invitat la Universitatea Bucuresti (master, Traditii Religioase). A urmat cursuri in tara si strainatate, iar in septembrie 2011 a fondat Noua Republica.

Noua Republica are deja mai multe filiala in tara, dar niciuna in Maramures, dupa cum rezulta din datele publicate pe site-ul partidului.

CITESTE SI:
PARLAMENTARE – Ungureanu vrea in Parlament pe listele unei noi aliante electorale de centru-dreapta
Sursa: I.O.