Turism

PARTENERIAT – Blue Air a incheiat primul parteneriat pentru sistemul global de rezervari, cu compania Amadeus

Blue Air a incheiat un parteneriat cu compania spaniola Amadeus privind distributia ofertelor operatorului aerian, la nivel global, prin sistemul de rezervari Amadeus catre agentiile de turism.

“Parteneriatul dintre Blue Air si Amadeus integreaza o gama larga de zboruri pe rutele europene pentru utilizatorii Amadeus online si offline. Acordul este parte a strategiei Blue Air de a creste numarul de pasageri, de la 1,5 milioane in 2014, la 2,5 milioane in 2017”, arata compania aeriana, intr-un comunicat.

Potrivit acordului, toti partenerii Amadeus au acces complet la continutul ofertelor Blue Air, pana la ultimul loc disponibil in cursele aeriene ale companiei. Amadeus devine astel primul partener global de distributie pentru Blue Air.

“Acest lucru garanteaza accesul egal la resurse pentru toate canalele de vanzari, inclusiv pe site-ul transportatorului, precum si transparenta si veridicitatea informatiilor afisate de catre sistem, atat la nivelul agentiei de turism, cat si al calatorului. Sistemul de e-ticketing este disponibil prin intermediul BSP, in Romania, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie, Franta, Cipru, Grecia, Israel si Belgia”, conform sursei citate.

Directorul comercial al Blue Air, Tudor Constantinescu, a declarat ca datorita acestui parteneriat ofertele companiei sunt disponibile pentru agentiile care utilizeaza e-ticketing, astfel ca utilizatorii Amadeus pot vinde toate cele 42 destinatii regulate Blue Air care opereaza in Belgia, Cipru, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Romania, Spania si Regatul Unit.
Pana in prezent, peste 70 de companii aeriene low-cost si hibride, inclusiv Blue Air, au decis sa distribuie ofertele lor prin intermediul sistemului Amadeus si beneficiaza de reteaua sa globala de agentii de turism care lucreaza cu acest sistem si acopera in prezent mai mult de 200 de piete.

Amadeus este lider in furnizarea de solutii de tehnologie si de distributie pentru industria de turism. Grupurile de clienti includ furnizori de turism (precum companii aeriene, hoteluri, operatori de transport feroviar, linii de feribot etc.), vanzatori din turism (agentii de turism si site-uri specializate) si clienti finali (corporatii si companii de management al turismului).
Grupul Amadeus, listat la Bursa de Valori din Spania, are circa 13.000 de angajati la nivel global, in sediile centrale din Madrid (sediul central corporativ), Nisa (dezvoltare) si Erding (operatiuni), precum si in cele 71 de reprezentante Amadeus la nivel global.

Blue Air opereaza, cu 15 aeronave Boeing 737, 42 de destinatii regulate in Europa si curse charter catre locatii din jurul Mediteranei.

Sursa: Mediafax