Politica

Parlamentul intră în sesiune extraordinară

Deputaţii şi senatorii se întrunesc în sesiune extraordinară, începând de marţi, pentru a aprobă ordonanţele de urgenţă adoptate de către Guvern săptămâna trecută referitoare la modificarea modului de calcul al pensiilor militare, plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului şi creşterea salariilor poliţiştilor. Camera Deputaţilor şi Senatul au fost convocate în sesiune extraordinară, începând de marţi, pentru a fi introduse pe ordinea de zi OUG-urile adoptate vineri, privind pensiile speciale, indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi salariile poliţiştilor.

Anunţul a fost făcut de preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei de coaliţie de luni.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va întruni de la ora 11, urmând că şedinţa de plen să aibă loc începând cu ora 15. Senatul va avea marţi doar o reuniune a Biroului Permanent, de la ora 14.

Sesiunea extraordinară este necesară pentru că OUG-urile adoptate vineri de Guvern să poată intră în vigoare, aplicarea lor depinzad de votarea lor de către Parlament.
Prima încercare de convocare a acestei sesiuni a avut loc săptămâna trecută, însă ea a fost amânată, fără a fi oferite explicaţii.

 

Sursa:aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *