Cultura

Părinții nu sunt de acord cu modificările aduse evaluării naționale și bacalaureatului

Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, anunță că examenele naționale vor fi parțial digitalizate. Concret, lucrările elevilor, scrise pe hârtie, vor fi scanate și încărcate în mediul online pentru a fi corectate și evaluate de către profesori, chiar din fața calculatorului.

În plus, Pop vrea modificarea bacalaureatului, astfel încât acesta să înceapă mai repede. Astfel, examenul maturității ar putea începe cu probele orale și competențele din februarie, nu din iunie ca până acum.

Părinții nu sunt de acord cu propunerile ministrului Pop: „Nu există cadru instituțional pentru așa ceva. Metodologia spune clar că evaluatorii sunt înregistrați, sunt verificați, și așa mai departe. Ce înregistrare și ce verificare se mai poate face în condițiile în care acesta va corecta lucrările online, de acasă, într-o discuție cu copilul, cu soția, hai să mai corectăm și o lucrare”, spune Eugen Ilea, vicepreşedinte Federaţia Asociaţiilor de Părinţi.

Ministrul își apără inițiativa, spunând că lucrările vor fi scanate și vor avea un cod unic de bare pentru identificare, pentru o mai bună evitare a tentativelor de fraudă.

 

Sursa: aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *