Administratie

PARADOX – Prefectul nu stie cand se redeschide DN 18 prin pasul Gutai, dar pe site-ul Politiei Romane este trecuta data de 30 septembrie (VIDEO)

Vezi VIDEO
DN 18 pare blestemat precum Manastirea Argesului, care s-a tot construit si nu se mai termina. Pentru o eficienta mai mare, reprezentantii prefecturii Maramures au decis ca din 20 august, timp de 30 de zile, trosnonul din DN 18 care tranziteaza Pasul Gutai sa fie inchis, pentru ca lucrarile de betonare sa fie terminate.

Desi la data inchiderii prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, dadea asigurari ca drumul va fi finalizat intr-o luna, termenul a expirat dar nici vorba ca interdictia de circulatie sa fie ridicata.

Mai mult, daca inainte cu doar cateva zile Rohian dadea asigurari ca ar fi vorba despre doar cateva zile, pe pagina de internet a Politiei Romane, la rubrica „Infotrafic”, data anuntata pentru redeschiderea traficului este 30 septembrie, la distanta de 10 zile fata de termenul avansat initial de autoritati si constructori. 

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora nu sunt semnalate autostrazi sau drumuri nationale cu circulatia oprita din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluenta traficului pe arterele principale.

Potrivit CNADNR, incepand de astazi, 22 septembrie 2015, pana in data de 15 noiembrie 2015, pentru a se permite executarea lucrarilor de consolidare a unui viaduct, circulatia rutiera pe DN7 va fi restrictionata pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815, in judetul Valcea. In aceasta perioada, traficul se va desfasura alternativ, pe o singura cale, fiind dirijat de piloti de circulatie pe timpul zilei si semaforizat pe timpul noptii.

In judetul Maramures, pana in data de 30 septembrie 2015, traficul rutier este intrerupt pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmatiei, intre kilometrii 15+420 si 37+860 de metri. Masura de inchidere a segmentului de drum a fost luata in vederea executarii unor lucrari de reabilitare.

Traficul rutier este deviat pe urmatoarele rute ocolitoare:
• pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 7,5 tone: Baia Mare (DN1C) – Seini (DN1C) – Orasu Nou (DJ109I) – Sighetu Marmatiei (DN18);
• pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone: Baia Mare (DN18 / DN1C) – Baia Sprie (DN18)- Cavnic (DJ184) – Ocna Sugatag (DJ109F) – Feresti (DJ109F) – Sighetu Marmatiei (DN18)”, era postat in dimineata zilei de marti, 22 septembrie, pe pagina de Internet a Politiei Romane.

Ramane insa de vazut daca termenul de 30 septembrie va fi respectat sau se va circula in continuare pe rutele ocolitoare spre disperarea soferilor, care sunt blocati in trafic, pentru ca si pe traseul Baia Sprie – Barsana se lucreaza la carosabil.

Sursa: Ana Pop