Sport

ORIENTARE MOUNTAIN BIKE – Cupa Romaniei si Cupa Chemun s-au derulat in Maramures

A patra editie a Cupei Romaniei la orientare si a 17-a editie a Cupei Chemun au avut loc – timp de doua zile – in zona Firiza. Aceste competitii au vizat in principal popularizarea orientarii cu mountain bike atat in Baia Mare, cat si la nivelul tarii, cu atat mai mult cu cat seniorii din lotul national al Romaniei urmeaza sa participe la Campionatul Mondial care va avea loc in luna august in Veszprem (Ungaria). “Pregatirea pentru acest concurs a inceput imediat dupa topirea zapezii. Greul l-a dus Karoly Racz, cel care a reusit sa gaseasca noi zone pentru orientarea cu mountain bike-ul, tiparite fiind trei harti: Valea Romana, Lazul Ostrei si Baraj SV”, a informat Rodica Racz, presedintele Star Team Baia Mare.

In prima zi s-a disputat proba de medie distanta, dotata cu Cupa Chemont 17. Un concurs cu startul si sosirea in gura Vaii Romane. Lungimea traseelor a fost cuprinsa intre 3 si 9 km. In etapa a doua, centrul de concurs a fost stabilit la Pensiunea Vidra, iar traseele au avut lungimi intre 2,5 si 14 km. Concurenti de la sapte grupari sportive au participat la competitii, sportivi cu varste intre 6 si 62 de ani.

Lupta cea mare s-a dat la categoria seniori, unde – dupa doua zile de concurs – Zoltan Toth (Garage Racing) a reusit sa-l invinga pe Istvan Sebestyen (Electro Sistem Baia Mare) si Andrei Pop (Spria Baia Sprie).

Au mai fost declarati castigatori ai Cupei Romaniei maramuresenii: Tamas Denisa F14 si Gorghis Madalin M20 (Spria), Grigor Costan M50 si Conrad Nagy M60+ (Maratin Rivulus Dominarum), Tantar Maria F17(Garage Racing), Tantar Mihai M17 (Garage-CSS Baia Sprie), Danci Denisa F20, Horvay Zsolt M40, Mihali Cornelia F40+, Ozvald Alexandru M14 si Petrar Andrei M Open (toti de la Star Team).

La Cupa Chemont, pe lista invingatorilor se mai adauga, la categoria F/M 10, Ozvald Alexandra si Claudiu Fodor (ambii de la Star Team) si Hepcal Andreea (Nord Baia Mare).

Arbitrajul a fost asigurat de: Andrei Enyedi (Cluj), Liviu Tantar, Relu Tamas, Valy Tiuian, Paul Fodor, Dumitru Fodor, Laci Tomanyicska, Andrei Jablanovszki, Ionica Pop si Ioan Remeteanu. Coordonatorul actiunii si trasator a fost Karoly Racz.

Se aduc multumiri pentru Consiliul Local si Primaria Baia Mare, Ioan Nemes, Corneliu Savoiu, Rita Hendrea, Zoltan Konyicska, familiile Hotca si Lupan.

Competitiile au fost organizate de Clubul Sportiv Star Team Baia Mare, Salvamont Baia Mare si Federatia Romana de Orientare, in colaborare cu Primaria Baia Mare si Directia Judeteana de Sport si Tineret Maramures.

Urmatorul concurs de mountain bike (cu probe de semimaraton si cross country) organizat de Star Team se va desfasura la Sindresti (Poienita) in data de 15 iulie. Va fi Cupa Fisculasului.

Date furnizate de presedinte Star Team Baia Mare, Rodica Racz.
Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: RIP