Sport

ORIENTARE – Maramureseni, in loturile nationale ale Romaniei pentru Campionatul European si cel Mondial

In Resita au avut loc ultimele norme de control pentru stabilirea componentei loturilor nationale de orientare in vederea participarii la Campionatele Europene de juniori si la Campionatele Mondiale de tineret. Din Maramures, in lotul de 11 sportivi care va reprezenta Romania la Campionatul European din Franta, s-au calificat Anca Tetisan si Roxana Culcean de la ElectroSistem Baia Mare, respectiv Diana Bonto si Felician Bele de la CSS Baia Sprie.

Acestia, insotiti de prof. Iosif Hecko, vor pleca vineri, 22 iunie, spre Franta acolo unde – in perioada 29 iunie – 1 iulie – are loc Campionatul European de orientare pentru juniori.

Pe drumul spre Franta, sambata si duminica, maramuresenii se vor opri in Ungaria pentru a participa la Cupa Middle Distance National Championships.

Campionatul Mondial de tineret se va derula in Slovacia, in perioada 9-15 iulie. Cinci sportivi compun lotul Romaniei pentru aceasta competitie. Din Maramures, singur Vasile Hreniuc de la ElectroSistem s-a calificat pentru Mondial. Lotul Romaniei va fi insotit de prof. Iosif Hecko.

Date furnizate de prof. Iosif Hecko, antrenor Stiinta ElectroSistem Baia Mare.
Foto: Vasile Hreniuc (c) eMaramures.ro.
Sursa: RIP