Sport

ORIENTARE – JUNIORI – Maramuresenii au urcat cel mai sus pe locul 14 la Europenele din Franta

Patru maramureseni au facut parte din lotul Romaniei la Campionatele Europene din Franta, competitie destinata juniorilor cu varste intre 16 si 18 ani. Cel mai bun loc l-a obtinut Felician Bele de la CSS Baia Sprie, cel care a facut parte din stafeta de M18, care s-a plasat pe locul 14.

Au participat sportivi din 30 de tari, Romania trimitand la Europene patru junioare si sase juniori. Maramuresul a fost reprezentat de Anca Tetisan (F18), Roxana Culcean (F16) – ambele de la CS Stiinta Electro Sistem Baia Mare -, Diana Bonto (F16) si Felician Bele (M18) – de la CSS Baia Sprie.

“Conditiile de concurs foarte grele. Padurile au fost rarite, dar crengile ramase au ingreunat parcurgerea traseelor. Au fost multe zone cu mlastina si altele cu stanci”, a mentionat antrenorul Iosif Hecko de la CS Stiinta Electro Sistem Baia Mare, cel care a insotit sportivii in Franta.

De la romani cel mai bun loc (14) l-a obtinut clujeanul Gabor Brezenski la categoria M16, iar la fete Anca Tetisan s-a plasat cel mai sus: pe locul 41. La stafeta un loc 14 la M18 a fost obtinut cu Felician Bele si Stefan Copetchi (Bucuresti) in componenta si locul 17 la F16 l-au obtinut Diana Bonto, Roxana Culcean si Alice Georgescu (Bucuresti).

Mezina competitiei a fost Roxana Culcean de 13 ani si 10 luni, eleva in cls a VII-A la Scoala Generala “Victor Babes”. A luat premiul I la scoala in acest an, “un premiu pentru care ma bucur mai mult decat pentru titlurile de campioana nationala”, a marturisit prof. Iosif Hecko, antrenorul Roxanei.
Sursa: George Dragu