Politica

OPTIUNI – PNTCD Maramures intra in focurile alegerilor interne

Doru Dancus - sindicalist (c) eMMM.roConducerea interimara a PNTCD a anuntat, “in premiera”, dupa cum a subliniat Doru Dancus, ca “in 30 de zile se va organiza Conferinta Judeteana pentru alegerea conducerii PNTCD Maramures”.

“Poate sa candideze oricine pentru functiile de conducere, pentru ca aceste mandate trebuie confirmate de taranisti, iar apoi trebuie sa formam o comisie de negociere politica in vederea alegerilor. La alegerile locale, desi am obtinut 34 de consilieri locali in Maramures, nu putem afirma ca suntem multumiti, desi este un scor mai mare decat al tuturor filialelor din Ardeal. N-am obtinut consilieri judeteni, n-am obtinut primari, asa ca nu putem sa ne ascundem dupa deget si sa spunem ca e bine”, a declarat Doru Dancus, presedintele interimar al PNTCD Maramures.

Liderul taranist a apreciat ca o greseala de strategie a facut posibil esecul de la alegerile locale. ”Speram la mai mult, dar strategia noastra, de a nu ne alia cu niciun partid, s-a dovedit gresita, fapt pe care mi-l asum”, a mai spus Dancus. El a mai precizat ca aproximativ 1.000 de voturi s-au pierdut si din cauza ”unei confuzii confirmate de unii simpatizanti de-ai nostri, care au votat PNDC, adica au votat crucea, nu ochiul (n.r., simbolul PNTCD)”.

Taranistii maramureseni si-au propus sa fie mai pragmatici in bataliile politice ulterioare, dar si ”mai inspirati in alegerea unor aliati seriosi”. Un obiectiv al PNTCD Maramures este acela de a obtine o candidatura pentru un colegiu de deputat.
Sursa: Catalin Vischi