112

Opt dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului în acest week-end

În perioada 01 – 03 septembrie a.c. poliţiştii rutieri maramureşeni au acţionat pentru supravegherea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie pe drumurile publice din judeţ, având ca prioritate depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa traficului rutier conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorii auto opriţi de poliţişti au fost testaţi cu aparatul etilotest iar în opt cazuri s-au constatat infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului. Astfel, opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 56 de ani s-au ales cu dosare penale şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Mai mult, în patru cazuri aceştia au fost implicaţi în accidente rutiere soldate cu pagube materiale iar într-un caz conducerea cu alcoolemie a condus la rănirea a trei persoane.

Poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.

Totodata ei atrag atentia asupra necesității respectării regulilor de circulație în special a celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, fapta constituie infracțiune și, conform Codului Penal, persoana cu o îmbibație alcoolică de peste 0.8g/l alcool pur în sânge, care este depistată în trafic în timp ce conduce un vehicul, riscă pedeapsa cu închisoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *