Actualitate

Opt baloane cu aer cald au căzut în Munţii Gurghiu

Opta baloane cu aer cald au căzut în Munţii Gurghiu, vineri de dimineaţă. Salvamontiştii au plecat în căutarea echipajelor celor opt baloane, care participau la un festival în Mureş.

“În acest sfârşit de săptămână se organizează Parada Baloanelor cu Aer Cald de la Câmpu Cetăţii şi în această dimineaţă au fost primele zboruri. Opt baloane care au decolat au ajuns deasupra Munţilor Gurghiu şi au trebuit să aterizeze în nişte poieni de munte. Nu a fost vorba despre aterizări forţate, ci s-a luat decizia de a ateriza în zone greu accesibile. După ce au aterizat ne-au trimis coordonatele GPS şi în momentul de faţă există două echipaje de salvare montană în zonă care au recuperat majoritatea persoanelor, împreună cu organizatorii, şi a rămas încă un echipaj care va fi recuperat într-o jumătate de oră şi într-o oră şi jumătate vor fi la Câmpu Cetăţii”, a declarat, şeful Serviciului Salvamont Mureş, Kovacs Robert.

Potrivit şefului Salvamont Mureş, aceste baloane nu se pot ghida şi zboară unde le duce vântul, iar faptul că au aterizat în Munţii Gurghiului s-a datorat curenţilor de aer.

“Efectiv au fost duse deasupra Munţilor Gurghiu, au ales să aterizeze în nişte poieni, fiindcă au văzut că urma o pădure compactă de mari dimensiuni. Nu sunt victime, nu au fost aterizări forţate , ci s-a ales această soluţie pentru a nu merge mai departe şi să aterizeze pe vreun copac”, a precizat Kovacs Robert.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *