Politica

OPINIE – Traian Basescu: “Nu imi place denumirea PMP, va propun Miscarea Populara”

Fostul presedinte Traian Basescu, care s-a inscris vineri in Partidul Miscarea Populara (PMP), a declarat, sambata, la Sinaia, la Colegiul National al partidului, ca nu ii place actuala denumire a formatiunii politice si recomanda schimbarea in “Miscarea Populara”. El a mai spus ca trebuie pregatit congresul partidului din 24 octombrie.

”Pregatim congresul, e foarte important, trebuie sa fie un congres de relansare a partidului si sa aiba si semnificatia lui in schimbarea denumirii. Mie nu imi place PMP, ma consult cu voi, eu zic sa fie ‘Miscarea Populara’, fara ‘P’ in fata”, a spus Traian Basescu la Colegiul National al PMP. Fostul presedinte a facut referire, pe larg, si la situatia migrantilor, in contextul in care a spus ca putine tari mai guverneaza acum pe baza de doctrina, ci pe prioritati.

”Marea majoritate sunt orientate pe prioritati, trebuie sa acceptam ca in Miscarea Populara sunt curente mai la stanga, mai la dreapta (…). Treaba noastra nu vor fi numai alegerile, care sunt importante, ci sa generam idei pentru Romania”, a spus Traian Basescu.

In privinta migrantilor, fostul sef al statului a spus ca ”Romania trebuie sa fie ferma, ideea liderilor europeni ca oricati ar veni, repartizam noi in diverse tari, este o idee care incurajeaza fluxul de migranta, aici nu sunt lucruri pe care sa le legam de o doctrina sau de o optiune”. In timpul discursului, a sunat telefonul lui Traian Basescu, care a devenit de altfel public cand acesta si-a aratat adeziunea la PMP.

”Sa vorbesti 24 de ore la telefon cu cetatenii e un exercitiu pe care il recomand tuturor care candideaza”, a spus Traian Basescu. La Sinaia are loc, la Hotel Palace, Colegiul National al PMP. La Colegiul National se va discuta si despre prioritatile politice ale PMP pentru perioada imediat urmatoare.

Sursa: Agerpres