Stiri nationale

OPINIE – Ponta despre rectificare: Acord Guvern-Coalitie pentru agricultura, sanatate, autoritati locale

Premierul Victor Ponta anunta ca reprezentantii Guvernului si cei ai Coalitiei au ajuns la “un acord si sprijin politic” pentru agricultura, sanatate si autoritati locale la o intalnire pe tema rectificarii bugetare.

“Meeting Guvern-Coalitie politica referitoare la rectificarea bugetara! Acord si sprijin politic pentru sanatate, agricultura, autoritati locale!”, a scris premierul, miercuri, pe Twitter.

Rectificarea bugetara care se va discuta vineri intr-o sedinta speciala de Guvern se inscrie in tintele asumate si in cele convenite cu institutiile financiare internationale, inclusiv in ceea ce priveste deficitul, al carui nivel ar urma sa se situeze la 1,86 la finele anului, a declarat, marti, premierul Victor Ponta.

Anterior, el mentiona ca va fi vorba de o rectificare pozitiva avand in vedere ca Romania este pe excedent bugetar.

“Ideile principale se refera la asigurarea resurselor bugetare pentru salariile la medici. (…) De asemenea, trebuie sa rezolvam intr-un mod mai intelept problema cu care se confrunta inca cateva mari orase ale Romaniei referitoare la incalzire — si aici e vorba si de Bucuresti, de Constanta, de Galati, unde, pe de o parte, nu putem sa-i lasam pe oameni sa inghete in case, pe de alta parte, insa, administratiile locale trebuie sa-si faca treaba asa cum si-au facut-o in multe alte orase unde nu sunt probleme la inceputul iernii. De asemenea, partea de finantare pentru ajutorul de minimis pentru IMM-uri si o problema pentru care nu eram pregatiti, dar pentru care trebuie sa fim pregatiti si anume despagubirile in agricultura in urma secetei din acest an”, a explicat premierul.

Sursa: Agerpres