Politica

OPINIE – Domnule Dolha, n-aveti cojones! Dar nici onoare…

Unul dintre parlamentarii Maramuresului, titulatura care nu mai atrage dupa sine mare lucru, deputatul Mircea Dolha (PNL), a reusit sa demonstreze inca o data ca n-are nici cojones, nici onoare. Dupa ce a acuzat trustul de presa Emaramures de denigrarea sa constanta, s-a oferit sa vina intr-o emisiune la televiziunea Emaramures pentru a raspunde unor intrebari pe care le-a evitat cand a fost vorba sa confirme sau sa infirme implicatia sa intr-o afacere nu tocmai legala in contextul posturii sale de parlamentar.

Pentru ca in respectiva postare pe reteaua de socializare Facebook pomenise si numele meu, in urma cu cateva saptamani i-am lansat provocarea de a alege ziua, ora si locatia pentru inregistrarea unei emisiuni de o ora sau a unei emisiuni in direct in studioul Emaramures, moderata de jurnalistul Catalin Vischi sau de subsemnata.

Daca in alte situatii Mircea Dolha reactioneaza inainte sa gandeasca macar un raspuns inteligent, de aceasta data, desi au trecut trei saptamani, deputatul maramuresean tace ca porcu-n cucuruz. As putea interpreta aceasta tacere a domniei sale in multe feluri, dar nu am sa o fac.

Dupa ce i-am urmarit parcursul inca de pe vremea cand a aparut tantos in lumea politica locala (la volanul unei masini sport galben lamaie, in costum de culoare maro din catifea, cu pantofi de lac cu botul ascutit, camasi exagerat de colorate, la care isi asorta cravate pestrite, cu mustacioara…), pot sa subliniez, din nou, singura opinie pe care mi-am putut-o forma despre el in acesti ani: Mircea Dolha, un perus pestrit al politicii locale, fara cojones, fara onoare… Cum sa aiba asa ceva un om care mereu a fost dornic sa se imbuibe din banul public?

Care nu a stiut sa se dezica de smenariile specifice afaceristilor de cartier, care fac bisnita cu carnati la col­tul blocului… Mircea Dolha va ramane acel vesnic candidat care se viseaza primar, dar care ar trebui sa se roage seara de seara ca a pupat ciolanul in Parlamentul Romaniei. Acel candidat care cumpara voturi cu tichete de cumparaturi pe care bietii alegatori le-ar fi putut folosi la magazinul cumnatei sale. Doar ca alegatorii l-au dat pe mana politiei si-a presei…

Mircea Dolha actioneaza, abia apoi gandeste. Acesta este unul dintre motivele pentru care domnia sa nu are sansa de a ajunge prea departe. Micutul Verdi, cum a devenit cunoscut dupa ce, in urma unei glume spuse intr-o sedinta de Consiliu Local, a propus ca la Sarbatoarea Castanelor sa fie invitat sa cante Giuseppe Verdi. Domnul deputat nu stia nici macar ca acest compozitor italian era mort de peste un secol… I se mai spune Carnatarul, Frizerul, Perdantul si cine stie mai cum… Daca poate fi apreciat un lucru la acest personaj (pe care, sa imi fie iertat, dar nu stiu cum l-ati putut trimite-n Parlament…) este ambitia. Ambitia mare a omului mic si prost, care vrea sa se ajunga, dar nu isi sustine dorinta cu fapte concrete, crezand ca micile gainarii il vor propulsa.

Mircea Dolha a fost candidatul a minim trei partide pana acum si a tot pierdut. Pentru ca, in micimea gandirii sale, s-a dedat la gainarii marunte cu alegatorii onesti. Mircea Dolha stie sa construiasca doar prin incercarea de a-i distruge pe altii. Si cand vrei sa pupi ciolanul prin mazilirea contracandidatilor tai… nu te alegi nici macar cu osul. Domnia sa a ajuns intr-un final si foarte greu deputat. Nu stiu cine-l mai realege in aceasta postura, nici nu cred ca va mai candida. Pentru ca Mircea Dolha isi doreste sa fie primar. Nici nu cred ca mai conteaza unde, dar fac pariu ca asta e cea mai mare dorinta a sa. Dorinta unui ins care nu a facut nimic concret sau relevant pentru comunitatea pe care se tot pretinde ca o reprezinta. A dat doar galeti, tichete de cumparaturi la magazinul cumnatei, multe tepe oamenilor care au lucrat pentru el in campaniile electorale si promisiuni desarte aruncate-n ochii alegatorilor.

De cand e deputat s-a facut de ras doar. Prin episodul consilierei sale care s-a pozat pe Facebook sarutand alte fete ori prin declaratii atat de negandite incat nu mai stiam cu colegii daca sa radem sau sa plangem. In micimea sa, Mircea Dolha crede ca e suficient sa isi intretina audienta de pe contul de Facebook cu glume postate periodic, respectiv calomnierea unor ziaristi pe care nu ii poate cumpara cu trei fructe culese din lamaiul pe care-l ingrijeste si cu care se pozeaza periodic. Si, uite, acum realizez ca am si un motiv sa il respect pe Mircea Dolha. Ii plac florile, pomii fructiferi si se mandreste cu productiile din gradina proprie.

Domnule Dolha, daca tot va pricepeti la ceva, in acest caz agricultura si floricultura, nu credeti ca v-ar onora mai mult sa fiti un agricultor de succes, decat un politician fara cojones si onoare, un deputat care nu a facut nimic relevant pentru comunitatea care l-a trimis in Capitala, nici pentru aceasta tara aflata de peste 20 de ani in permanenta criza datorita unor indivizi ca dumneavoastra care nu fac treaba?! Despre afacerile necurate cu care se ocupa acest deputat de Maramures, in pofida conflictului de interese clar, vom scrie cu sau fara raspunsuri din partea domniei sale.

Pentru ca cetatenii trebuie sa stie care sunt interesele acestui parlamentar implicat in mai multe afaceri, unele prin care anumite societati castiga licitatii de reabilitare a unor institutii de invatamant din tara sau, cea mai recenta, transportul deseurilor din Bor­sa in Sighetu Marmatiei, biznis in care a dus tratative, negocieri cu societati private…

In final, inchei prin a va face o destainuire pe care o pot proba oricand: daca pana si una dintre consilierele lui Mircea Dolha, Florina, imi da dreptate si ma apreciaza..

Sursa: Annamaria Somay