Comunitate

OLIMPICI MATEMATICA – Baimareanul Omer Cerrahoglu, in top la Olimpiada Internationala de Matematica 2012

Foto Omer Cerrahoglu - olimpic international la matematica - OIM 2009 (c) eMaramures.roOlimpicul Omer Cerrahoglu, elev al Colegiului National ”Gheorghe Sincai” din Baia Mare, si-a mai trecut in palmares un loc intai la o competitie internationala de matematica. El a obtinut cel mai bun punctaj dintre membrii lotului roman prezent la cea de a 53-a Olimpiada Internationala de Matematica, Argentina 2012. Cu 33 de puncte acumulate, Omer Cerrahoglu a obtinut medalia de aur, ca de altfel si un alt elev roman din echipa – Radu Bumbacea, clasa a XII-a la Colegiul National de Informatic ”Tudor Vianu” din Bucuresti. Ceilalti romani care au facut deplasarea la concursul de matematica din Argentina au fost, de asemenea recompensati, cu trei medalii de argint si una de bronz.

Octav Dragoi, clasa a XII-a la Liceul International de Informatica Bucuretti (23 puncte), Stefan Ivanovici, clasa a XII-a la Liceul International de Informatica Bucuretti (21 puncte) si Ioana Tamat, clasa a XII-a la Liceul International de Informatica Bucuretti (21 puncte), au obtinut medalii de argint, iar Stefan Spataru, clasa a IX-a la Liceul International de Informatica Bucuretti (16 puncte), a fost recompensat cu medalie de bronz.

Olimpiada Internationala de Matematica a avut loc in perioada 4-16 iulie la Mar del Plata, Argentina. Potrivit Hotnews, Romania a ocupat primul loc din Europa si locul 10 din 100 de tari la Olimpiada Internationala de Matematica de anul acesta, potrivit clasamentului neoficial realizat in fiecare an dupa acest eveniment. Primele locuri in lume au fost castigate de Coreea, China si Statele Unite ale Americii.

CITESTE SI:
OMER CERRAHOGLU – OLIMPIC – Cel mai tanar medaliat cu aur la Olimpiada Internationala de Matematica 2009 este baimareanul Omer Cerrahoglu
Sursa: Ioana Osan