Sport x-Sport

OLIMPICE – Biletele pentru ceremonia de deschidere a JO 2016 de la Rio, epuizate in 15 minute

Biletele de intrare pentru ceremonia de deschidere ale Jocurilor Olimpice de vara editia 2016 de la Rio de Janeiro, puse in vanzare marti, s-au epuizat in numai 15 minute, au anuntat surse din cadrul Comitetului brazilian de organizare, citate de agentia EFE.

In aceasta a treia faza a procesului de vanzare a biletelor pentru Rio-2016 au fost oferite ceva mai mult de 2 milioane de tichete, respectiv 44 la suta din totalul de 4,5 milioane care vor fi vandute exclusiv cetatenilor brazilieni si care permit accesul la 518 sesiuni ale diferitelor discipline sportive.

Biletele s-au vandut in mod direct, pe internet, fara nicio tragere la sorti, cererea fiind una extrem de mare, atingand un ritm de 120.000 de bilete pe ora, ceea ce a produs unele probleme organizatorilor, care si-au luat insa toata masurile pentru a putea respecta ordinea de acces a cumparatorilor pe pagina web oficiala.

Cea mai mare cerere de bilete a fost pentru ceremonia de deschidere, care va avea loc pe legendarul stadion Maracana din Rio de Janeiro, in data de 5 august 2016, fiind epuizate in mai putin de un sfert de ora, Alte bilete extrem de solicitate au fost cele pentru ceremonia de inchidere, precum si pentru finalele turneelor masculine de fotbal, baschet, handbal si cursa atletica de 100 m.

Cumparatorii au, totodata, la dispozitie o platforma care le permite sa revanda in mod legal biletele pe care nu mai vor sa le utilizeze, prin intermediul site-ului oficial Rio-2016.

Sursa: Agerpres