Afaceri - Economic

OLIMPIADA 201 – Primul antrenament pentru gimnastii romani la JO 2012

Componentii lotului masculin de gimnastica au ajuns la Londra si au efectuat deja primele antrenamente pentru Jocurile Olimpice, intr-o sala amenajata la Academia de fotbal a lui David Beckham, conform unui comunicat. Flavius Koczi, campionul european la sarituri, a fost tras la sorti pentru un control antidoping, dupa care a declarat pentru Televiziunea Romana: ”Am fost primul gimnast care a trecut pe la antidoping. Macar sa iau atatea medalii cate controale o sa am”.

Chiar daca au facut doar un antrenament ”de dezmortire”, gimnastii lui Ioan Suciu sunt convinsi ca pana la calificari vor pune la punct si ultimele retusuri si vor prinde finala pe echipe. ‘‘Urmeaza un antrenament in care ne vom obisnui cu sala si cu aparatele si apoi incepem munca grea”, a spus Marius Berbecar. La randul sau, Vlad Cotuna s-a aratat multumit de primul antrenament: ”Pentru mine a fost foarte bine. Aparatele sunt pe placul meu. Sunt nerabdator”.

Si antrenorul coordonator al lotului de gimnastica masculina este optimist. ”Baietii s-au acomodat, urmeaza un antrenament principal si vreau sa vad cum se vor misca atunci”, a declarat Ioan Suciu.

In ceea ce le priveste pe componentele lotului roman de gimnastica feminina, acestea au avut parte de cateva peripetii la sosirea in capitala britanica: in cladirea din Satul Olimpic unde sunt cazate gimnastele Marianei Bitang nu curgea apa la robinete, iar una dintre cele doua masini cu bagaje puse la dispozitia delegatiei noastre nu a ajuns la destinatie, ceea ce a determinat anularea primului antrenament al fetelor. Cu toate acestea, gimnastele romane raman optimiste si concentrate pe ceea ce au de facut la aceasta editie a Olimpiadei.

Jocurile Olimpice de la Londra vor putea fi urmarite din 26 iulie in direct pe TVR 1, TVR 2, TVR 3 si TVR HD, dar si pe jo2012.tvr.ro. Primele competitii, de joi 26 iulie, vor fi transmise in direct pe jo2012.tvr.ro si pe TVR 2, urmand ca festivitatea oficiala de deschidere, de vineri, de la ora 23,00, sa fie transmisa simultan pe TVR 1, TVR HD si jo2012.tvr.ro.

Sursa: Agerpres