112

Olandezii care au introdus în România prin PTF Sighetu Marmaţiei aproape 100 kg heroină au fost arestaţi

În urma probatoriului administrat de către procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș, cei doi cetățeni olandezi, un bărbat și o femeie, care au introdus ilegal în țară, din Ucraina, prin PTF Sighet, peste 84 de kg de heroină au fost prezentați, în cursul zilei de ieri, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a admis cererea procurorului iar cele două persoane au fost arestate preventiv pe 29 de zile.

În cauză, cercetările sunt continuate de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, S.C.C.O. – Maramureș și D.G.A. C.O.3 Cluj Napoca.

“Aducem la cunoştinţa opiniei publice că prin încheierea penală nr. 11/DL/05.03.2019, pronunţată în dosarul nr. 395/100/2018 al Tribunalului Maramureş, s-a dispus, la propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureș, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu 5 martie 2019 până la 3 aprilie 2019 inclusiv, a inculpatului K.E.N., în vârstă de 43 de ani şi a inculpatei H.H., în vârstă de 28 de ani, cetățeni olandezi, cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în ţară de droguri de mare risc, prevăzute de art. 3 alin. 2 din Legea nr. 143/2000.
Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpaţilor, instanţa a reţinut că, la data de 4 martie 2019, aceştia au intrat pe teritoriul României prin P.T.F. Sighetu Marmaţiei cu un autovehicul înmatriculat în Germania, în interiorul căruia, într-un loc special amenajat în zona scaunelor din faţă, a fost identificată cantitatea de 82,972 kg droguri cu conţinut de substanţă activă heroină.
Inculpaţii au contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj pentru soluţionarea căii de atac”, se arată în comunicatul transmis de Tribunalul Maramureş.

Citeşte ştirea iniţială Captură record: peste 84 de kilograme de heroină introduse în România prin PTF Sighetu Marmației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *