Actualitate

OFL Maramureș, alături de seniorii băimăreni la ceas aniversar

Ceas aniversar pentru seniorii băimăreni. Anual, în prima zi a lunii Octombrie, bunicii din întreaga lume aniversează Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. În acest an, alături de pensionarii băimăreni de la Centrul de zi pentru persoane vârstnice Caspev din Baia Mare au fost și deputatul PNL de Maramureș, dr. Viorica Cherecheș, doamnele din cadrul Organizației Femeilor Liberale (OFL) Maramureș, dar și o clasă de copii de la Colegiul de Arte din oraș.

“Fiecare senior din comunitatea băimăreană, indiferent de vârstă, are ceva de oferit, este o resursă importantă şi suntem datori să valorificăm acest potenţial. Construim astfel o comunitate mai puternică, mai echilibrată, bazată pe valori tradiţionale şi pe experienţă reală. Seniorii sunt cei care au contribuit activ la construirea oraşului, sunt parte integrantă a istoriei recente a municipiului Baia Mare şi dau valoare viitorului nostru, al tuturor. Bogăţia umană şi spirituală a seniorilor, resursele de experienţă şi de chibzuinţă acumulate în decursul vieţii întregi pot fi valorificate pentru a evolua, pentru a aduce lumină în acest oraş care până nu de mult era considerat unul gri, un oraş minier, fără perspective”, a spus dr. Viorica Cherecheş, deputat liberal de Maramureș.

Corul „Crizantema” format din seniorii care vin zilnic la Caspev a oferit un recital deosebit pentru toți cei prezenți, iar senioarele de la Grupul de creație au organizat o expoziție cu creațiile lor.

„A fost un moment de sărbătoare la care membrele Organizației Femeilor Liberale Maramureș au participat cu inima deschisă. Părinții și bunicii merită respectul nostru al tuturor, iar mâinile lor crăpate de muncă și fețele brăzdate de riduri ar trebui să ne determine să-i iubim și mai mult, să-i respectăm și mai mult. Cele mai sincere sentimente de apreciere și respect pentru dragii noștri părinți și bunici ajunși la toamna vieții. A fost o zi de 1 Octombrie specială pentru toți, tineri și vârstnici, deopotrivă”, a spus Mihaela Câmpan, co-președinte OFL Maramureș.

„Copiii faini” de la Colegiul de Arte au adus bunicilor flori în semn de apreciere și au petrecut împreună o zi specială.

„Dialogul între generații este esențial pentru că seniorii le transmit celor mici cunoștințele lor, le povestesc despre orașul în care trăim cu toții, cum s-a construit acesta, iar doamnele le deslușesc tainele lucrului de mână. Fiecare copil merită câte un bunic de poveste, iar membrii Caspev sunt deosebiți de fiecare dată. Colaborarea dintre doamnele de la OFL Maramureș și seniorii de la Caspev este unul cu vechime, dar bucuria este sinceră la fiecare întâlnire”, a mai spus Mihaela Câmpan, co-președinte OFL Maramureș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *