Sport

OFF ROAD – Final solicitant prin noroi si peste obstacole artificiale pentru concurentii Cupei Xtreme Adventure Fiskars (VIDEO, GALERIE FOTO)

Vezi VIDEO
Vezi GALERIE FOTO
Dupa doua zile pe cat de extenuante pe atat de pline de adrenalina petrecute pe drumuri forestiere din Muntii Gutai, concurentii care au participat la prima editie a Cupei de off road Xtreme Adventure au incheiat in aceeasi nota competitia, soferii intrecandu-se pe un traseu cu obstacole artificiale care s-au dovedit a fi la fel de dificil de trecut ca si cele naturale. Echipajele au avut parte de noroi din belsug sau de treceri laterale cu inclinari periculoase, totul pentru a-i delecta pe spectatorii care au infruntat canicula pentru a incuraja competitorii. “Doua zile de trasee extraordinare”, a considerat pilotul Robert Tutuianu despre cele doua zile de off road. “Avem si inclinari laterale, avem si bolovani si apa. Avem de toate”, a spus despre trial Carol Blavenstein, unul dintre organizatori.

In premiera pentru Baia Mare, un teren din preajma unui supermarket a fost transformat intr-un adevarat traseu pentru off road unde 11 echipaje au incercat sa scoata cel mai bun timp. Traseul probei de trial a fost construit in asa maniera incat sa le dea batai de cap concurentilor, iar acest lucru s-a si intamplat, pentru ca mai multe echipaje au avut nevoie de ajutorul organizatorilor pentru a trece peste toate obstacolele.

Trialul este o competitie care se desfasoara intr-un tarc inchis, cu obstacole artificiale. Am incercat sa facem in asa fel incat sa avem exact obstacolele din padure. Avem si inclinari laterale, avem si bolovani si apa. Avem de toate”, a spus Carol Blavenstein, unul dintre organizatori.

In prima zi a competitiei concurentii au avut parte de un traseu care i-a pus in dificultate prin intinderea lui, in timp ce in cea de a doua zi provocarile au fost de ordin tehnic. De altfel, dificultatea traseelor a fost un atu al cursei care i-a facut pe multi dintre participanti sa promita ca se vor intoarce in Maramures.

Doua zile de trasee extraordinare. In prima zi am avut un traseu lung, in jur de 80 kilometri, iar in cea de a doua a fost cu totul altceva – un traseu mai scurt, dar foarte tehnic. Nu e prima data cand vin in Baia Mare si cu siguranta o sa mai venim”, a spus Robert Tutuianu, concurentul care la sfarsitul primelor doua zile ocupa locul I la categoria Open.

Asistenta medicala in cadrul competitiei a fost asigurata de voluntarii din cadrul Fundatiei EMA care au putut sa puna la incercare nou-achizitionatul vehicul 4X4 cu care vor putea sa intervina chiar si in zonele cele mai greu accesibile.

„Nu au fost cazuri deosebite, cum se zice pe la stiri – nu a fost pusa viata nimanui in primejdie. Au fost mici leziuni pe care a trebuit sa le reparam cumva dar ne bucuram ca nu am avut cazuri mai grave, ca ne-am regasit prietenii dupa atata timp si sa ne simtim bine”, a declarat medicul Emanuel Baciu, presedintele Fundatiei EMA.

Motivati de reusita acestui eveniment, organizatorii spera ca anul viitor sa poata organiza o etapa de campionat national in Maramures.

Clubul Xtreme Adventure Baia Mare a fost organizatorul competitiei, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Comisiei Nationale de Off Road.

Grupul de presa eMaramures a fost partener media al evenimentului.

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: Andrei Gherghel