Turism

OFERTE – Pensiunile din Maramures se pregatesc pentru sarbatorile de iarna (VIDEO)

Mocanita iarna (c) CFF Viseu de SusVezi VIDEO
Sanie trasa de cai cu zurgalai, drumetii pe trasee montane rupte din poveste si preparate traditionale. Este oferta pe care pensiunile din Maramures se pregatesc sa o aduca turistilor pentru sarbatorile de iarna. Si cum peste aproximativ doua luni pensiunile din judet vor fi pline de turisti, acestea pun deja ultimele detalii la punct. Toate pentru ca strainii sa revina in Maramures de fiecare data cu zambetul pe buze.

Proprietarii de pensiuni din judetul Maramures se pregatesc deja pentru sarbatorile de iarna. Si, gospodari din fire, acestia isi fac deja curatenie prin camera, pun la punct ultimele detalii legate de programul, dar si meniul pentru turisti.

“Desigur, se pregatesc si pentru programul pe care vor sa il faca impreuna cu turistii, sa il ofere la alegere. Sunt drumetiile care se fac. Daca va fi zapada se va merge cu sania trasa de cai cu zurgalai sau pe jos pentru ca se trece foarte usor pe munte pentru ca este sosea asfaltata. Speram sa nu fie o zapada foarte mare incat sa se poata circula si cu masinile pentru ca nu toata lumea are cai si sanie”, a declarat Victoria Berbecaru, presedinte ANTREC Maramures.

Saniusul, un mod placut de a petrece timpul liber, este la mare cautare si astazi in satele din Maramures. Dar nici bucatele traditionale nu sunt uitate.

“In primul rand, se axeaza pe preparatele din carne de porc. Turistul participa la taierea porcului, la prepararea bucatelor. Sunt foarte multe familii care colaboreaza cu turistii si le spun cum se lucreaza in zona lor, fac schimb de experienta. De asemenea, se pregateste din vreme varza. Aceasta s-a pus deja la murat pentru a fi numai buna pentru renumitele sarmale din Maramures”, a mai adaugat Victoria Berbecare, presedinte ANTREC Maramures.

Pentru sarbatorile de iarna, una dintre cele mai cautate destinatii turistice din Maramures ramane Valea Vaserului. Aici, turistii straini raman vrajiti de o lume de poveste pe care o descopera in calatoria cu mocanita.

Sursa: Simona Vasiac