Politica

OAMENII PRESEDINTELUI – Zamfir Ciceu lasa PSD sa numeasca vicepresedintii CJ, dar vrea sa aleaga singur county-managerul (VIDEO)

Cornelia Negrut, Zamfir Ciceu, Cristian Anghel (c) eMM.roVezi VIDEO
Procentul de voturi inregistrat in Maramures ii asigura USL si cele doua pozitii de vicepresedinti in cadrul Consiliului Judetean, pe langa functia de sef al administratiei, atribuita conservatorului Zamfir Ciceu. Alianta aflata la putere va stabili totodata ocupantul postului de conty manager. In plus, noul presedinte a inceput sa isi formeze o echipa de consilieri personali, in care se regaseste si Cristian Anghel.

Potrivit unui protocol incheiat inaintea alegerilor intre PNL si PSD, functiile de vicepresedinti ai Consiliului Judetean Maramures vor reveni social-democratilor. Pe aceste pozitii vor fi desemnati doi membri de partid care, in urma alegerilor din 10 iunie, isi vor confirma pozitia in cadrul structurii administrative.

Deocamdata, uselistii nu vor sa pronunte nume, insa presedintele ales al Consiliului Judetean a marturisit ca nu se va implica in niciun fel in luarea acestei decizii. “La acest moment, exista un anumit protocol intre partidele componente ale USL. In ceea ce ma priveste, am sa respect nominalizarile facute. Nu am sa ma implic personal in desemnarea vicepresedintilor Consiilor Judetean, ci voi respecta optiunea partidelor componente”, a relatat, pentru eMaramures, Zamfir Ciceu.

Dupa preluarea mandatului, acesta are legal posibilitatea sa isi angajeze si o echipa de consilieri personali, cu care sa lucreze in urmatorii patru ani. Intre cei care ii vor fi aproape, dar fara sa fie remunerat pentru ajutor si consultanta, se va numara si fostul primar al Baii Mari, Cristian Anghel.

“Hai sa ii spunem ca va fi o pozitie de consilier personal, dar fara niciun fel de obligatii financiare. E vorba de o colaborare de perspectiva din care ar putea sa castige acest judet. Eu cred ca o luna si ceva, cat am lucrat impreuna in campanie, neexistand niciun fel de asperitate intre noi, aceasta relatie s-a solidificat. Ne-am inteles foarte bine in momente dificile, de campanie, asa ca de acum incolo colaborarea va fi mai usoara. /…/ Am avut mai multe discutii pe teme de colaborare, exista o experienta in administratie pe care o are si domnia sa – a lucrat in Primaria Baia Mare 5 ani. Am si eu 17 ani de experienta si, cred eu, in anumite domenii, in anumite activitati o sa ne sfatuim impreuna, in asa fel incat lucrurile sa fie bune la nivel de Maramures, sa se vada un alt om de a aborda problemele, o deschidere mai mare catre oameni si o eficienta mai buna”, a spus fostul primar din Baia Mare.

In privinta postului de county-manager infiintat anul trecut la nivelul institutiei Consiliului Judetean, primarul baimarean Catalin Chereches anunta, in campania electorala, ca il are in vedere pe fostul social-democrat Mircea Dolha, care s-a inscris in PNL. Ciceu a dat de inteles ca aceasta solutie nu ar fi tocmai preferata sa pentru mandatul pe care se pregateste sa il inceapa.

In ceea ce priveste desemnarea county-managerul, il voi desemna eu, personal”. Intrebat de eMaramures daca nu va tine cont de propunerea facuta de Chereches, viitorul presedinte al forului administrativ maramuresean a aratat ca va lua in calcul toate sugestiile, dar ca propunerea o va face el. “Am in vizor foarte multe nume”, a mai completat el.

FOTO: Cornelia Negrut, Zamfir Ciceu, Cristian Anghel (c) eMM.ro

Sursa: Larisa Cordea