112 Actualitate

O nouă formă de înşelăciune în vogă în România

A apărut o nouă metodă de escrocherie, prin care cetăţenii de bună credinţă sunt ademeniţi să sune la numere raportate ca fiind “capcane de cost”.

Un piteştean a primit, recent, pe e-mail, o citaţie de la Tribunalul Bucureşti, potrivit căreia ar fi trebuit să se prezinte la un proces în calitate de pârât, în data de 25 iunie. E-mailul conţinea şi două numere de telefon, pentru eventuale informaţii suplimentare: 0727656979 şi 0720396759.

Omul a vrut să afle de pe site-ul instanţei în ce speţă a fost citat. Pe pagina oficială a Tribunalului nu a găsit însă nimic. Ce i-a atras atenţia bărbatului a fost şi numărul dosarului care nu conţinea cifrele aferente vreunei instanţe, aşa cum ar fi fost normal.

O persoană care n-ar fi remarcat aceste detalii, ar fi sunat, cel mai probabil, la numerele indicate în e-mail, însă piteşteanul a avut inspiraţia să caute pe Google respectivele numere care, în realitate, sunt ale unui site de escorte, la care, potrivit Google, ar răspunde o brunetă apetisantă, pe numele de scenă Carla. Numerele cu suprataxă sunt deja raportate ca fiind o „capcană cost”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *