Actualitate Religie

O nouă conducere la Casa de Ajutor Reciproc a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului

Marţi, 12 februarie, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a prezidat şedinţa anuală a Casei de Ajutor Reciproc a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, la care a luat parte şi Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar. Şedinţa anuală a avut loc în sala “Sfântul Iosif Mărturisitorul din Maramureş” de la Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare.

Pe ordinea de zi a figurat darea de seamă a activităţii pe anul trecut, raportul comisiei de cenzori, propuneri pentru mai buna desfăşurare a activităţii, discuţii şi alegerea unei noi conduceri.
Raportul pe anul trecut a fost prezentat de pr. Ioan Pop, preşedinte, şi a cuprins toate aspectele legate de funcţionarea acestui sistem de într-ajutorare: împrumuturi, ajutoare de naşteri, ajutoare de înmormântare, ajutoare pentru cazuri sociale deosebite etc.

Pentru preoţii şi preotesele trecute la Domnul în anul care a trecut s-a păstrat un moment de reculegere şi s-a cântat o ectenie.
Caracterizând activitatea desfăşurată ca fiind foarte bună şi fără nicio problemă de gestionare defectuoasă, din cauze obiective determinate de pensionarea unor persoane din conducerea C.A.R. (preşedinte, contabilă etc.), comisia de cenzori a propus ca să fie aleasă o nouă conducere executivă.

Noua conducere executivă este formată din: Pr. Mihai Tira, preşedinte, Otilia Laura Codrea, secretară, Angela Bîrlea, contabil, şi Monica Medan, membru. CAR a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a fost înfiinţată în urmă cu 27 de ani şi are acum 735 de membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *