112

O elevă de la un centru școlar a înghițit ace și pioneze după o ceartă cu iubitul

Incident extrem de grav la un centru școlar din Bistrița. O elevă de 13 ani de la un centru şcolar pentru copii din familii defavorizate a înghiţit mai multe ace şi pioneze. Se certase cu iubitul şi a ales să facă un gest extrem. Cei din şcolă au aflat rapid şi au dus-o la spital. Acum este în stare bună, dar autorităţile vor să afle toate detaliile despre acest indicent şi mai ales dacă putea fi evitat.

Eleva învaţă la Centrul de Educaţie Incluzivă Bistriţa, unde sunt şi copii cu nevoi speciale şi cei care provin din medii defavorizate. Ei își petrec aici toată săptămâna și sunt luați acasă doar în weekend.

Una dintre fete, de 13 ani, s-a simțit rău și, speriată, a mărturisit, că și-a provocat singură durerea: a înghițit ace cu gămălie, o pioneză, (pe care le-a scos din panourile de pe hol), o monedă. Se certase cu prietenul ei.

A fost transportată de urgență la spital și internată la Secția de Chirurgie Pediatrică. Între timp, a eliminat o parte dintre obiectele înghițite, iar evoluția ei este bună.

Fata a luat acele cu gămălie și pioneza din panourile de pe hol. Evident, nimeni nu a observat-o.

În Centru nu au putut filma, dar am reușit vorbim cu directorul adjunct al școlii, la spital, care tocmai îi făcuse o vizită fetiței.

Copila provine dintr-o familie dezorganizată. Tatăl este plecat la muncă în străinătate, iar mama trăiește cu un alt bărbat. Se pare că acesta nu o accepta pe fată, motiv pentru care ea prefera să stea mai mult la bunică. Şi la spital, singura ruda care a vizitat-o a fost bunica.

Ancheta depinde de evoluția stării de sănătate a adolescentei. În zilele următoare se va afla şi dacă în unitatea școlară este cineva responsabil de producerea incidentului și dacă s-au aplicat sancțiuni.

Direcția pentru Protecția Copilului va decide şi ce se va întâmpla cu eleva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *