Actualitate

O băimăreancă, în misiune pe frontul din Afganistan. Ce mesaje a primit de acasă de Crăciun

Au trecut 5 luni de la plecarea militarilor Batalionului 812 Protecția Forței „Șoimii Carpaților” în teatru de operații din Afganistan. Familiile rămase acasă duc zilnic dorul celor aflați la mii de kilometri depărtare. Chiar dacă internatul facilitează în zilele noastre comunicarea rapidă între militarii aflați în misiune și familiile lor, emoțiile sunt mult mai mare, pentru cei de acasă, atunci când, în presă militară, apar articole despre activitățile militarilor noștri în teatrul de operații. De acest lucru se ocupă ofițerul de relații publice al „Șoimilor”, aflat în Afganistan, alături de camarazi, căpitanul Andreea Bîrzu. Datorită materialelor trimise din teatrul de operații de căpitanul Bîrzu, comunitatea transilvăneană este la curent cu misiunea „Șoimilor”, iar apropiații celor plecați își mai alină dorul de aceștia.

Absolventă al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, căpitanul Andreea Bîrzu a decis, în ultimul an de liceu să urmeze o carieră militară. Astfel a studiat la Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, iar la finalizarea acesteia a fost repartizată la Bistrița. La doi ani după terminarea facultății a sosit oportunitatea plecării în teatrul de operații din Afganistan, în prima misiune externă. După o pregătire temeinică, în poligoanele de instrucție din țară, a ajuns în Afganistan unde și-a îndeplinit misiunea cu succes, alături de camarazii ei.

În vară, căpitanul Andreea Bîrzu a plecat pentru a doua oară în teatrul de operații din Afganistan pentru a fi alături de „Șoimi” și a trimite în țară materiale care ilustrează activitatea acestora.

Aflat de luni bune în unul dintre cele mai fierbinți teatre de operații de pe planetă, ofițerul de presă al „Șoimilor” este cu gândul și cu sufletul în țară unde se află Vlăduț, băiețelul care n-a început încă școala. În aceste zile de sărbătoare, ne-am gândit să-l surprindem și noi pe ofițerul de relații publice care ne trimite vești despre militarii din Afganistan, trimițându-i urări de la familie și de la foștii profesori din liceu.

Misiunea ușoară, căpitan Andreea Bîrzu! Dumnezeu să vă ocrotească și să vă aducă sănătoși acasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *