112

O altfel de misiune a jandarmilor maramureşeni. Au salvat zeci de vieţi – FOTO

    În cadrul manifestărilor dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri şi al Jubileului unităţii, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş s-au organizat şi se vor desfăşura pe parcursul acestei luni o serie de activităţi.

     La nivelul unităţii noastre a fost demarată şi Campania de donare sânge, campanie intitulată „Jandarmeria în dreptul inimii”, activitate care se desfăşoară pe parcursul acestei săptămâni, la Centrul de Transfuzie Sanguină Baia Mare. Până la această dată, peste 50 de jandarmi şi au exprimat dorinţa de a participa la această acţiune.  Conştientizând asupra importanţei actelor umanitare pentru salvarea persoanelor aflate în situaţie critică, un număr semnificativ de jandarmi, s-au prezentat astăzi, 10 octombrie a.c., la Centrul de Transfuzii Baia Mare, reprezentând un profund act umanitar faţă de semeni, fiind un gest nobil de ajutor al omului aflat în suferinţă. Donarea de sânge nu poate fi înlocuită de tratament, are un maximum de eficienţă şi poate duce la salvarea multor vieţi.

De-a lungul anilor, Jandarmeria Maramureş s-a implicat în mai multe proiecte umanitare care, printre altele, au vizat inclusiv donarea de sânge. Mulţi dintre jandarmi donează sânge periodic, mai mult, au sprijinit de fiecare dată Centrul de Transfuzie Sanguină Baia Mare, atunci când acesta s-a confruntat cu un deficit la unele grupe rare de sânge, ultima acţiune de acest gen a avut loc în luna august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *