Actualitate

O adolescentă a născut după indicațiile medicilor, prin telefon. Ambulanța nu a putut ajunge din cauza zăpezii

Operaţiune cu emoţii desfăşurată pe întuneric, la -12 grade, în judeţul Braşov. Salvatorii au fost solicitaţi să intervină într-un cătun izolat, pe vârful unui deal, unde o tânără de 17 ani urma să nască.

Drumul troienit a făcut imposibil accesul ambulanțelor, aşa că a fost trimisă o şenilată care a urcat cu greu pe poteca abruptă. Numai că până să ajungă, tânăra a născut acasă o fetiţă perfect sănătoasă pe nume Ioana.

Marian Badea, ISU Brașov: “Noi suntem aici, aici sunt ambulanţele. Trebuie să mergeam pe aici, pe coastă, pe deal, şi casa este undeva aici… Asta de aici, se vede acoperişul. În condiţiile astea, cam 45 de minute, o oră de mers.”

În acesta condiţii s-au chinuit salvatorii să ajungă la tânăra de 17 ani care locuieşte în cătunul Măguricea, situat pe un vârf de deal. Se afla la ora de mers pe jos din comună Moieciu şi nu există acces auto. Aşa că şase pompieri şi o asistentă medicală au pornit la pas pe poteca abruptă. Până şi utilajul cu şenile, proiectat special pentru astfel de intervenţii, a avut dificultăţi pe traseu.

Copilul nu a mai avut însă răbdare. Tânăra femeie a născut acasă, ajutată de o vecină care primea indicaţii prin telefon de la medicul dispeceratului SMURD. Apoi, la faţa locului a ajuns echipajul care le-a acordat îngrijiri.

Femeia a fost coborâtă cu şenilata la echipajul SMURD aflat la baza cătunului. Într-un final după aproape trei ore de intervenţii, tânăra mămica şi fetiţa au ajuns la maternitatea din Braşov, în perfectă stare de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *