Externe

NU SUSTIN – Republica Moldova: Socialistii declara ca nu vor sustine candidaturile coalitiei minoritare si insista asupra alegerilor anticipate

“Nu vom sustine niciun candidat” propus la functia de premier de catre alianta minoritara, a declarat liderul Partidului Socialistilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, la finalul consultarilor avute sambata cu presedintele statului moldovean, Nicolae Timofti.

Aceste discutii au avut loc in conditiile in care presedintele Timofti a chemat vineri toate fractiunile parlamentare la consultari, in vederea desemnarii unui nou candidat pentru functia de prim-ministru al Republicii Moldova, dupa ce premierul desemnat Iurie Leanca si noul sau guvern au fost respinsi joi de legislativ, informeaza Unimedia.

“Noi, socialistii, nu vom sustine candidaturile inaintate de alianta minoritara oficial si majoritara cu Partidul Comunistilor (PCRM)”, a subliniat liderul socialist.

Referitor la candidatura lui Chiril Gaburici, propusa, tot in cadrul consultarilor de sambata, de Partidul Liberal Democrat (PLDM), Dodon a declarat ca, in opinia socialistilor, Gaburici “sau nu cunoaste unde se baga, sau face jocul oligarhilor”. “Probabil, el va fi sacrificat in cateva luni, ca Iurie Leanca”, a afirmat Igor Dodon.

Sursa: Agerpres