ITC

Nu căutaţi asta pe Internet! Riscaţi pedepse cu închisoarea de până la 12 ani

Un proiect de lege pentru combaterea terorismului, aflat în dezbatere publică, prevede pedepse cu închisoarea de până la 12 ani pentru cei care caută pe internet videoclipuri și explicații despre fabricarea sau folosirea explozibililor, a bombelor artizanale sau a armelor de foc.

Pentru că astfel de practici se înmulțesc pe zi ce trece, autoritățile vor pedepse mai mari pentru terorism. Între 5 și 12 ani de închisoare!

Proiectul de lege prevede pedepse cu închisoarea pentru toți cei care vor căuta în mediul online informații despre orice ar putea fi catalogat drept un act terrorist, indiferent de forma pe care o au, fie că vorbim de texte, schițe sau videoclipuri care dezvăluie informații despre folosirea bombelor artizanale, utilizarea armelor de foc și a diferitelor

Proiectul lansat în dezbatere publică de Ministerul de Interne prevede pedepse inclusiv pentru persoanele care accesează frecvent articole de propagandă teroristă. În cazul lor, pedeapsa poate ajunge până la 3 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *