Politica

NOUL CONSILIU JUDETEAN – 32 de consilieri si doi vicepresedinti depun, maine, juramantul pentru Maramures

FOTO: Sedinta de Consiliu Judetean (c) eMM.roDe maine, 2 iulie, Consiliul Judetean Maramures isi va incepe oficial activitatatea. 34 de reprezentanti din cadrul a sapte formatiuni politice vor depune juramantul in prezenta noului presedinte al forului, conservatorul Zamfir Ciceu, procedura care va da start mandatului 2012 – 2016 in administratia maramureseana. Totodata, vor fi desemnati noii vicepresedinti ai forului, care, potrivit protocoalelor politice incheiate inaintea alegerilor, ar urma sa fie social-democratii Gabriel Zetea si Calin Matei.

Potrivit ordinului de constituire, sedinta de validare a consiliului va avea loc maine, la ora 12.00, in sala mare a Palatului Administrativ. Pe langa juramant, se va supune la vot si formula comisiilor de specialitate, pe domenii de activitate.

Potrivit rezultatelor alegerilor locale din 10 iunie, in urmatorii patru ani, Consiliul Judetean Maramures va fi format din membri ai PSD, PNL, PC, PDL, UNPR, PPDD si UDMR.
Cele mai multe mandate, si anume 20 au revenit USL, sub sigla careia au candidat atat pesedistii, cat si liberalii, respectiv conservatorii.

Democrat-liberalii si progresistii sunt nevoiti sa imparta 9 mandate, avand in vedere ca au meres pe o formula comuna de candidati la alegerile pentru Consiliul Judetean.

Surpriza alegerilor au constituit-o cei de la Partidul Poporului-Dan Diaconescu, care au prins trei mandate in forul administrativ maramuresean, in timp ce UDMR a ramas cu doar doi reprezentanti la judet.

Sursa: Larisa Cordea