Comunitate

NOTE EVALUARE NATIONALA – Un singur absolvent de clasa a VIII-a din Maramures are media de admitere la liceu 10 – Vezi notele elevilor

Lista cu mediile finale de admitere in liceu obtinute de elevii maramureseni care au sustinut evaluarea nationala a fost publicata astazi, 4 iulie, pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Maramures. Elevii pot sa vada pe ce loc se claseaza la nivel de judet si totodata, pot sa estimeze daca au sansa sa intre la liceul pe care si-l doresc. O singura eleva – Lara Andra Avram, de la Liceul de Arta din Baia Mare, a reusit sa aiba media de admitere 10, ceea ce inseamna ca a obtinut media la evaluarea nationala 10, dar a terminat si ciclul gimnazial cu nota maxima. De cealalta parte, 333 de elevi au media de admitere la liceu mai mica de nota 5.

Lista elevilor care au sustinut evaluarea nationala poate fi consultata pe site-ul www.isjmm.ro sectiunea “Ierarhizarea in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere”. Potrivit acesteia, alte doua eleve – Denisa Stefana Medan, Scoala “Avram Iancu” Baia Mare, respectiv Iris Daiana Tifenbacher, Scoala “Dr. Ioan Mihalyi de Apsa” Sighetu Marmatiei – au obtinut media de admitere 9,99. La polul opus s-au aflat Florin Vasile Alb de la Grupul Scolar Viseu de Sus – 3,47, Toader Mihali de la Scoala Nr. 5 Borsa – 3,51 si Ioan Doru Zolobciuc de la Scoala Bistra – 3,54, care au incheiat clasamentul cu cei 4.396 de elevi care au sustinut evaluarea.

Incepand de maine, 5 iulie, si pana duminica, 8 iulie, elevii care au sustinut evaluarea nationala vor putea sa isi completeze fisele de inscriere, impreuna cu parintii si dirigintii lor. Dupa verificarea fiselor de inscriere si transmiterea bazei de date la Centrul National de Admitere, se va face prima repartizare computerizata, care se va desfasura pe data de 14 iulie.

Unitatile de invatamant gimnazial vor afisa listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective, dar si listele cu locurile neocupate in liceele de stat din judet pe data de 15 iulie, iar in urmatoarea zi, pe 16 iulie, liceele vor afisa listele candidatilor repartizati in acea unitate scolara.
Sursa: Gabriela Kuhajda