Actualitate Sport

Notă către directorul general al CS Minaur Baia Mare

Palmaresul nu se construiește cu declarații sforăitoare

In etapa a II-a a Ligii Naționale de handbal masculin, în ceea ce altădată era un derby care stârnea nenumărate orgolii, Dinamo a învins Minaur Baia Mare cu scorul de 36-25 (19-13). Fără drept de apel, vorba cronicarului.

Înainte de a trece la cele ce ne interesează în rândurile de față, haideți să dăm timpul înapoi cu aproape doi ani și să ne oprim în decembrie 2015, perioadă în care s-a disputat ultima partidă oficială dintre cele două formații, înainte ca Minaur să se desființeze.

* Pe 6 decembrie 2015, Minaur Baia Mare se afla deja în colaps, ceea ce a dus la situația penibilă în care o campioană a României să se deplaseze pe terenul rivalei cu doar 10 jucători de câmp, printre care 3 portari. În ciuda faptului că a evoluat mai bine de 4 minute cu un jucător în minus, Minaur a apărat onoarea unui oraș înnebunit după handbal și a cedat la un scor mai puțin rușinos în comparație cu cel înregistrat zilele trecute la București: 28-35 *

Înfrângerea drastică administrată de actuala campioană a României a apărut pe fondul unei declarații date de Ionuț Marta, președintele CS Minaur, înainte de fluierul de start. Vrând să dea exemplul unui manager chibzuit, adept al politicii pașilor mărunți (oricine poate face asta pe bani publici), Marta a susținut ideea creșterii anuale a valorii lotului (și, implicit, a bugetului alocat în această direcție) în detrimentul unui titlu național urmat de desființare.

Să ne fie cu iertare, domnule Marta, dar, din câte ne aducem aminte (puțini mai sunt cei care vor să facă asta) și dumneavoastră aţi făcut parte din hoarda de binevoitori care au condus la groapă un Minaur gratulat cu titlul de campion național. Cine conducea echipa în anul desfiinţării? Poate aţi uitat, caz in care  articolul de pe actualmm.ro   (http://actualmm.ro/175970-2/) poate fi folositor pentru împrospătarea memoriei.

În continuare, se cuvine să ne aducem aminte de un alt președinte care a adoptat o politică asemănătoare celei în care crede Ionuț Marta. Poate îl mai știți pe Radu Mare. Cuminte și docil, Radu Mare a avut grijă să nu aibă aspirații care să deranjeze diriguitorii bugetului local.

Pe această poartă a istoriei doriți să intrați, domnule Ionuț Marta? Pe cea în care stați confortabil în birou în timp ce se așterne praful peste vitrina de trofee a clubului HCM Baia Mare, la care ați contribuit doar la desființare? De astfel de conducători e plină țara asta, așa că ne lipsim.

Și totuși, înainte de a face declarații (luate în seamă de prea puține persoane implicate în fenomenul intern al handbalului, căci nimic nu vă recomandă) cu privire la performanțele anterioare ale Minaurului, ar trebui să păstrați o decență minimă. Numele Marta mai înseamnă ceva în handbalul băimărean, așa că ar fi păcat să-l pătați cu declarații sforăitoare.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *