Administratie

NORMALITATE – O cladire de pe Strada Garii, construita ilegal si lasata in paragina de proprietari, a fost demolata de reprezentantii Administratiei Publice Locale (VIDEO)

 
 

Vezi VIDEO
O cladire de pe Strada Garii din Baia Mare care a fost construita ilegal si a fost lasata in paragina a fost astazi, 18 septembrie 2015, demolata. De o buna perioada de timp aceasta constructie punea in pericol siguranta si sanatatea riveranilor pentru ca in timp a devenit un adevarat cuib pentru hoti, prostituate si drogati.

Reprezentantii Autoritatii Publice Locale au facut eforturi inca de la inceputul acestui an sa gaseasca proprietarul cladirii si au facut toate demersurile legale impuse, l-au notificat si somat sa o puna in siguranta sau sa o demoleze.

Pentru ca nu s-a conformat termenelor inaintate de autoritati, azi constructia a fost facuta una cu pamantul. S-a intrat in normalitate pentru ca o cladire care prezinta un asemenea risc pentru populatie nu are ce cauta pe domeniul public. 

„Este un exemplu, nu am tinut neaparat sa facem demolari de cladiri de acest gen, dar este un exemplu a celor care au cumparat diverse genuri de centrale termice, de imobile in municipiul Baia Mare in ultimii 20 de ani si n-au facut nimic cu ele. Le-au lasat in paragina, sunt pline de boschetari, sunt pline de tot felul de betivi si cred ca este cazul sa facem curatenie in astfel de zone, sa dam liniste oamenilor care locuiesc in aceasta zona, sa le dam o siguranta.

Lucrurile acestea se intampla si aicea, se intampla si pe Marinescu, se intampla si in alte cartiere ale municipiului si nu mai acceptam astfel de lucruri. Intram, demolam, le taiem factura si in acest fel punem ordine si creem un precedent pentru ca toti s-au obisnuit ca se poate oricum. Nu se poate oricum. De acuma se poate numai respectand legea si mergand inainte fara emotii daca unul vedem ca isi bate joc de municipiu, ca isi bate joc de cetatenii orasului si ne trateaza si pe noi si legea cu indiferenta. Nu inseamna ca daca esti proprietarul unei cladiri poti sa faci ce vrei, poti s-o zugravesti cum vrei, poti s-o etajezi cum vrei, poti sa-i dai orice fel de utilitate. Nu. Inseamna ca trebuie sa respecti o lege si o regula”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare. 

Edilul baimarean spune ca actiuni de „epurare” vor avea loc si in institutia pe care o conduce pentru ca, spune el, s-a saturat de incompetenta unora si de faptul ca nu-si fac treaba pentru care sunt remunerati. 

„Asta vrem sa aratam in municipiul Baia Mare dar e greu pentru ca inotdeauna sunt tot felul de smecheri si de incompetenti si prin Primaria Baia Mare care nu intotdeauna isi asuma aceste lucruri, care tot timpul asteapta sa fie ora patru sa plece acasa, care indiferent ce fac, «domnule nu ne intereseaza, e primarul si el sa-si faca treaba». Trebuie sa scapam de astfel de indivizi care au tratat autoritatea locala si care considera ca a lucra la autoritatea locala este un fel de ajutor social. Nu. Ori muncesti, ori pleci acasa. La Primarie trebuie sa lucrezi ca la o firma privata. Daca eu pot sa stau pana la ora 10.00, 11.00, 12.00 in Primarie, noaptea, si pot sa muncesc cu colegii mei seriosi, pentru ca sunt si oameni seriosi la proiecte, la tot felul de lucruri, sa faca si altii lucrul asta. Cred ca e bine din cand in cand sa-i mai trimitem acasa pe oameni si cred ca a venit momentul inceperii trimiterii acasa a unora din Primaria Baia Mare”, a adaugat Catalin Chereches. 

Muncitorii care au demolat cladirea vor curata inclusiv locul si vor transporta toata cantitatea de moloz din zona, spre bucuria riveranilor care erau deja terorizati de persoanele certate cu legea care se aciuasera acolo.

Sursa: Ana Pop