Actualitate

NOII ALESI – Primarul Baii Mari si-a organizat singur instalarea in functie (VIDEO)

Catalin Chereches, primarul Baii Mari (c) eMM.roVezi VIDEO
ACTUALIZARE: Extrem de pretentios, primarul baimarean Catalin Chereches a dictat pas cu pas regulile de organizare a ceremoniei pentru instalarea sa in functie. Manifestarea a avut loc astazi, 28 iunie, odata cu sedinta de validare a noului Consiliu Local, si a fost udata din plin cu sampanie rosé. Edilul a solicitat inclusiv schimbarea locului traditional de depunere a juramantului. Sala Europa din primarie a fost, astfel, abandonata iar sutele de invitati, in frunte cu sefii de institutii si politicienii, au fost directionati spre Teatrul Municipal pentru a lua parte la festivitate.

Daca anul trecut, la investirea in functie, si-a adus de acasa masa pentru depunerea juramantului, acum, Catalin Chereches a ales sa dea atentie detaliilor. Edilul a marturisit ca el a fost cel care a fixat pana si locul consilierilor pe scaune, dar ca nu a avut asupra sa vreun talisman.

Tot ceea ce s-a intamplat aici, de dimineata, ca si organizare, am facut eu, personal. De la aranjatul scaunelor, la pozitionarea consilierilor pe fiecare scaun, inclusiv la asezarea microfoanelor si a mesei in care se depune juramantul. Toate detaliile au trecut prin filtrul meu. Singurul lucru pe care il pastrez din mandatul trecut este esarfa tricolora”, a aratat Chereches inainte ca festivitatile de investire sa inceapa.

Noii consilierii baimareni au jurat rand pe rand, astazi, sa respecte legea si sa lupte pentru interesul comunitatii. Printre ei se regasesc si numerosi tineri, care pana acum nu au mai activat in cadrul administratiei locale, iar, in urma modificarii componentei, veteran al forului a devenit viceprimarul Istvan Ludescher. El are mari sanse sa ocupe pe mai departe pozitia secunda din primarie, avand in vedere ca protocolul incheiat cu PNL garanteaza udemeristilor sutinere pentru ocuparea acestei functii.

Stabilirea viceprimarilor baimareni a fost amanata pentru urmatoarea sedinta de Consiliu Local, cand va trebui validata si pozitia unuia dintre alesii liberali – Dan Andrei Grumaz -, care astazi a absentat la festivitatile de investire si nu si-a putut incepe oficial mandatul in cadrul forului compus din 23 de membri.

Pentru USL, activitatea in cadrul Consiliului ar trebui sa fie floare la ureche in perioada 2012-2016, avand in vedere ca 17 dintre mandate apartin PNL (8), PSD (7) si PC (2). Udemeristii si Partidul Poporului au doar cate doi consilieri, in timp ce PDL si UNPR impart alte doua fotolii.

Lista noilor consilieri din Baia Mare:
Teodor Ardelean (PNL),
Serban Bondici (PNL),
Rodica Boros (PSD),
Calin Bota (PNL) ,
Ciprian Marius Cozoplean (PSD), 
Laura Ghinea (PNL), 
Dan Grumaz (PNL), 
Gabriela Hofer (PSD),
Stefan Lupsa (PNL),
Istvan Ludescher (UDMR), 
Ioan Mandra (PPDD),
Iuliana Moga (UNPR), 
Dumitru Matei (PSD), 
Mircea Mecea (PNL),
Radu Micle (PNL), 
Mihai Moroz (PC),
Dorel Muresan (PPDD) , 
Stefan Pop (PDL), 
Adrian Vasile Popa (PSD),
Ionut Parvu (PSD),
Marinel Rob (PC), 
Ilie Tudorel (PSD), 
Noemi Vida (UDMR).
Sursa: Anca Popescu