Comunitate

Noi proteste ale angajaţilor de la Ambulanţă !

Sindicaliştii de la Ambulanţă continuă seria protestelor demarate la sfârşitul lunii septembrie. Şi de acesta dată acţiunea este organizată la nivel naţional, însă are durata nedeterminată – se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa . Potrivit comunicatului pe toate ambulanţele au fost puse afişe cu inscripţia “Protest naţional”, în timp ce personalul TESA poartă banderole albe pe echipamentul de lucru, fără că activitatea să fie afectată. În plus pe 11 octombrie va fi pichetat atât ministerul Muncii cât şi cel Sănătăţii.

Sindicaliştii cer stoparea diminuării veniturilor lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 1 ianuarie 2018, în urmă aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017. Ei spun că veniturile le sunt diminuate în condiţiile în care vor pierde tichetele de masă începând cu 1 ianuarie 2018 până la 1 decembrie 2018 şi vor pierde sau le vor fi reduse procentele de sporuri pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase. De asemenea, ei reclamă starea parcului de ambulanţe, care sunt învechite, precum şi lipsa de personal.

Reprezentanţii Federaţiei Ambulanţă solicită în regim de urgenţă modificarea şi completarea Legii 153/2017, cât şi a Regulamentului de sporuri, urgentarea încheierii Contractului – cadru mulţi-anual de către ministerele responsabile, alocarea de buget pentru anul 2018 în vederea urgentării achiziţiei de ambulanţe anual conform necesarului stabilit şi suplimentarea de posturi la nivelul normativului de personal în vigoare.

De asemenea, reprezentanţii Federaţiei Ambulanţa cer renunţarea la măsură de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *