Actualitate

Noi informații despre primarul-bancher, fost preot, Nicolae Giurgiu

După patru ani de investigatii, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș au finalizat la începutul lui 2015, cercetarile în dosarul de înselaciune care îl privește pe fostul primar al comunei maramureșene Lăpuș, preotul Nicolae Giurgiu.

Folosindu-se de influența avută asupra membrilor comunității, Nicolae Giurgiu a deschis o cooperativă de credit în localitate, dar cu timpul s-a lacomit la bani iar de aici i s-au tras problemele cu legea. Acesta a fost anchetat înca de pe vremea cât era în funcție, însa tărăgănarea dosarului l-a salvat de la demitere.

În dosarul trimis Tribunalului Maramureș, s-a precizat că Nicolae Giurgiu și-a înșelat localnicii. Prejudiciul creat celor 70 de persoane a fost stabilit la suma de 283.672 lei, au mai precizat procurorii.

Plângerile la adresa fostului primar au fost mult mai multe, însă unii dintre oameni au renunțat la acuze după ce și-au primit o parte din banii depuși în “banca popii”. Imediat după izbucnirea scandalului, cooperativa de credit a fost închisa, însă paguba a rămas.

Ba mai mult, primarul a colaborat cu securitatea, după cum se precizează  într-un raport al Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS).

După 10 ani de la săvârșirea faptei, cele 70 de persoane au rămas cu prejudiciul nerecuperat. Ei nici nu mai speră să își primească banii de la popa.

„După atât timp, nici un semn, nu o să  îi mai primim. Ne-a furat părintele.” – zice o femeie care a depus suma de 3000 de euro la cooperativa de credit Ruoaia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *