Comunitate

Nevoia de sânge nu îşi ia concediu! Campanie de donare de sânge la Sighetu Marmaţiei

Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei va desfasura in data de 16 .08.2018 incepand cu orele 9:00 în incinta Ambulatorului Integrat din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei, o noua campanie de donare de sange.
Campania “Noi punem suflet, voi sange” are menirea de a-i ajuta pe bolnavii aflati în stare critica, care au nevoie acută de sange, si de a suplimenta necesarul spitalului sau al Centrului de Transfuzii Baia Mare.

Criza de sânge din spitalele româneşti pare fără rezolvare. Un bebeluș poate fi salvat cu 3 lingurițe de sânge, iar o punga de sânge poate fi suficientă pentru trei adulţi. Numărul donatorilor este, însă, din ce în ce mai mic.

Incercam sa va redam o parte din marturisirile pacientilor/apartinatorilor care au trecut printr-o experienta neplacuta din cauza lipsei de sange din spitale: “ Sunt aici de o săptămână și aștept de vreo câteva zile, iar familia mea a sunat, a căutat și acum aștept. Rog pe toată lumea care vrea să facă un bine unei familii care vrea să fie unită, dacă sunt de acord să mă ajute și pe mine, să doneze sânge. Mi-ar da o viață, mi-ar da o șansă pentru copiii mei, pentru nepoții mei, am o familie frumoasă, nu vreau să o pierd. Familia a umblat, a căutat, a sunat, a făcut, dar nu a reușit deocamdată. E o așteptare grea. Nu știu cum să vă spun, dar așa simte persoana mea, că mi s-a terminat firul. Îmi e greu, e o așteptare grea și mă rog la Dumnezeu pentru lumea care vrea să doneze și pentru mine. Mi s-a zis alaltă seară sau aseară că deocamdată nu au găsit sânge… M-au dat peste cap, pur și simpu m-au dat peste cap. Am zis, na… cum o vrea Dumnezeu, dacă vrea Dumnezeu și o minune pentru mine îi mulțumesc.”

Din pacate uneori nu toti pacientii pot sa astepte pana cand se gaseste cantitatea de sange necesara; si mai grav e faptul ca sunt cazuri la care interventia chirurgicala ar salva o viata, aceasta fiind imposibila din lipsa acuta de sange din spitale.

Orice pacient care e în stare de urgență, necesită sânge iar fără sânge acel pacient poate fi pierdut.

“Prin urmare va asteptam sa fiti alaturi de noi si in aceasta campanie, asa zisa lupta continua, lupta in care nu mai e vorba de zile, de saptamani sau o luna, acolo unde e vorba doar de minute!”, spun organizatorii evenimentului.

Foto arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *