Actualitate

NEMULTUMIRI – O avarie pe retea a intarziat plata pensiilor catre mai multi baimareni (VIDEO)

Vezi VIDEO
In aceasta zi, cativa baimareni de varsta a treia au avut de indurat o noua umilinta. Mai multi batrani din Baia Mare, care s-au prezentat azi, 16 iulie, la ghiseele unei unitati bancare din municipiu ca sa isi ridice pensiile, au fost nevoiti sa astepte dupa bani ori sa faca stanga-mprejur. O defectiune pe reteaua informatica a bancii se pare ca a facut imposibila eliberarea banilor, iar pensionarii au fost sfatuiti sa astepte ori sa revina in alta zi.

Problemele intampinate la eliberarea pensiilor i-a nemultumit pe mai multi baimareni, care au reclamat situatia pentru faptul ca nu li s-a zis de la bun inceput ca avaria nu va fi remediata in timp scurt. Unii au asteptat mai bine de trei ore, precizand fie ca nu pot reveni, fie ca au nevoie urgenta de bani.

Una dintre pensionarele care a sperat ca isi va incasa pensia in cursul zilei de azi, Hildegard Micle, a spus ca oficialii institutiei i-au comunicat ca s-au defectat calculatoarele de la Bucuresti. O alta, Silvia Colcer, a declarat ca nu i se pare normal ca exact in ziua de plati sa se strice sistemul si a aratat ca pensionarii nu au nicio vina, iar faptul ca sunt purtati pe drumuri este nefiresc.

Alti varstnici au ales sa plece, spunand ca nu au plati urgente. ”Eu nu stau. Acum am venit, dar plec. O sa vin maine. O sa mor pana maine?”, a spus glumind Ana Cotet.

Oficialii institutiei bancare nu au venit cu alte explicatii dupa acest incident.
Sursa: I.O.