Stiri nationale

NEMULTUMIRE – Mii de oameni protesteaza, in ploaie, in Parcul Izvor

Cateva mii de persoane s-au adunat, marti, pe o vreme ploioasa, langa Palatul Parlamentului, in cadrul unui miting organizat de Partidul National Liberal in contextul dezbaterii si votarii motiunii de cenzura pe care acest partid a depus-o impotriva Guvernului.

Participantii la miting au venit insotiti de pancarte cu sloganuri impotriva premierului Victor Ponta. Ei au scandat intre altele “Jos Ponta!” si “Demisia!”. Din recuzita manifestantilor nu au lipsit steagurile tricolore, vuvuzelele si portavocile.

Pe scena amenajata la intrarea in Parcul Izvor, unde are loc mitingul, au sustinut discursuri lideri si membri marcanti ai PNL. Sirul acestora a fost deschis de catre prim-vicepresedintele PNL, Cristian Busoi, care a acuzat faptul ca mai multe autocare cu manifestanti au fost impiedicate sa ajunga la miting.

La randul sau, senatorul Teodor Atanasiu, prim-vicepresedinte al PNL, s-a referit la motivele pentru care, in opinia sa, Victor Ponta este mentinut in functia de prim-ministru, afirmand ca cei care il sustin pe actualul premier au “o agenda personala ascunsa” si le e frica de opozitie.

“Este foarte clar pentru noi ca Victor Ponta nu va pleca din fruntea Guvernului decat alungat. Victor Ponta ne va spune ca poate conduce si din puscarie, numai sa ramana in fruntea Guvernului Romaniei. Daca azi motiunea de cenzura este votata, o sa avem in sfarsit un guvern pe care sa-l stimeze aceasta tara. Daca nu, nu va mai dura decat cateva zile, poate cateva luni, si tot acolo vom ajunge. Victor Ponta va pica”, a afirmat Atanasiu.

Despre adversarii politici pro-guvernamentali a vorbit si senatorul PNL Anca Boagiu care a facut un apel catre parlamentarii puterii sa sustina “interesul national” si sa voteze motiunea.

“Cei care pretind ca reprezinta interesul national vor trebui sa demonstreze ca asta fac: sustin interesul national. Cei care azi nu vor sustine motiunea impotriva premierului Ponta si a guvernului de el sunt doar reprezentanti ai interesului anti-national. (…) Asa se sustine interesul national, atunci cand e nevoie sa aperi imaginea tarii tale si sa dai la o parte oameni care n-au nimic de a face nici cu noi, nici cu tara, nici cu modul in care ea este vazuta in Europa”, a aratat Boagiu.

Printre liberalii care au sustinut discursuri in fata manifestantilor s-au mai aflat Mircea Toader, Andreea Paul, Gheorghe Falca.

Sursa: Agerpres