Afaceri - Economic

NEGOCIERI – Noul sef al pietelor din Baia Mare trebuie sa negocieze cu noii consilieri vanzarea tarabelor firmei

 Scandal Piata Izvoarele (c) eMM.ro
 demolare piata garii Baia Mare

Negocierile pentru achizitia pachetului majoritar al SC Piata Aliment SA, firma care detine 12 piete agroalimentare si targuri din Baia Mare, au intrat iar in impas. Discutiile s-au purtat intre Constantin Muresan, devenit nou sef al pietelor din municipiu, si Primaria Baia Mare, in conditiile indepartarii din firma a lui Adiel Florian, cel care a administrat in ultimele doua decenii toate punctele din urbe in care s-a permis comertul cu produse agrioalimentare.

Initial, Muresan, fost sef al SIF Banat Crisana sucursala Maramures, a cerut primariei pentru cele peste 85% din actiunile societatii, pe care sustine ca le detine impreuna cu familia sa, suma de 2 milioane de euro, insa comisia municipala a avansat o suma de zece ori mai mica, adica doar 200.000 de euro.

Reprezentantii municipalitatii sustin ca au oprit negocierile pana la lamurirea situatiei privind actionarul majoritar, titlu revendicat si de fostul administrator al Pietei Izvoare, Adiel Florian. Dupa 5 iunie, cand Muresan a ocupat birourile societatii Piata Aliment SA, Florian a anuntat ca a obosit sa se tot lupte si ca asteapta ca justitia sa-si spuna cuvantul. ”Dom’le, eu am renuntat. Is in pensie. Am facut plangere la Parchet, sa cerceteze si sa solutioneze. Acolo or disparut acte (n.r., cand a intrat Muresan in sediul societatii), in fine. O sa spuna justitia cine e vinovat, eu nici nu mai vreau sa vorbesc despre el (n.r., Muresan)”, a declarat Adiel Florian.

Desi acum, dupa ”renuntarea” anuntata de Florian, comisia municipala ar avea oportunitatea redeschiderii negocierilor, acestea au ramas in aceeasi stadiu pentru ca respectiva comisie s-a desfiintat in urma incetarii mandatului de consilieri locali a unor membri ai comisiei. Asa ca acum se asteapta depunerea juramantului de catre noii consilieri locali si numirea unei noi comisii municipale.
Sursa: Catalin Vischi