Politica

NEGOCIERI DECONCENTRATE – PSD a cedat postul de vicepresedinte CJ Maramures pentru sefiile mai multor institutii deconcentrate

Liderii USL Maramures (c) eMM.roPresedintii pe judet ai PSD si PNL au confirmat faptul ca negocierile privind postul de vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Maramures, care a fost preluat de liberali de la social-democrati, a dus la o reconfigurare a strategiei de impartire a functiilor de conducere in institutiile deconcentrate din judet. In ambele sedii de partid se impart functiile din deconcentrate, care urmeaza sa fie preluate doar dupa calmarea situatiei de la Bucuresti.

PSD Maramures si-a ”sacrificat” un pion important, in persoana vicepresedintelui organizatiei – Calin Matei. Propus initial pentru postul de vicepresedinte al CJ Maramures, pe care l-a ocupat si in mandatul 2008-2012, social-democratul a fost scos din joc, un factor care a influentat schimbarea strategiei fiind teama PSD ca se va pierde postul de viceprimar in Baia Mare, pe care a fost desemnat Dumitru Matei. De altfel, tocmai amanarea convocarii in sedinta a Consiliului Local Baia Mare a intarit ideea ca au aparut sincope in timpul negocierilor pe posturi. Liderii politici ai USL Maramures au negat insa ca au fost neintelegeri.

”N-au fost negocieri, ci discutii. Eu am o relatie foarte buna cu domnul Ursache si a fost si dansul de acord ca, desi exista acel protocol semnat inaintea alegerilor locale (n.r., prin care PSD obtinea cele doua posturi de vicepresedinti in schimbul nominalizarii de catre PNL a candidatului USL la functia de primar al municipiului Sighetu Marmatiei), numarul mare de primari liberali din judet impune ca PNL sa detina si un post de vicepresedinte al CJ”, a declarat presedintele PNL Maramures, Radu Stef.

Conform intelegerii initiale, ”impartirea” deconcentratelor prevedea ca PSD sa numeasca sefi in 15 institutii, iar ACD tot in 15 – ”Conseratorii vor numi sefi in doua institutii deconcentrate, probabil”, a explicat Stef. ”Era firesc ca partenerii liberali sa aiba un om in conducerea CJ Maramures. Noi, va spun sincer, vom avea un viceprimar in Baia Mare si doua institutii deconcentrate in plus fata de intelegerea initiala. Aceste institutii sunt Inspectoratul Scolar si OPC”, a confirmat presedintele PSD Maramures, Mircea Ursache.

Conform surselor PSD, la Inspectoratul Scolar va fi numita Ana Moldovan, iar la OPC va ramane in functia de conducere Olivia Ardelean, sotia primarului PSD din Tautii Magheraus. ”Cand se va stabili algoritmul referitor la stabilirea conducerilor in institutiile deconcentrate, PSD va nominaliza, pe langa sefii din Inspectoratul Scolar si OPC, inca 15 directori in institutii pe care inca nu le-am stabilit. Iar ACD (PNL si PC) vor stabili sefii in 13 deconcentrate”, a mentionat Mircea Ursache.

Presedintele social-democratilor maramureseni a recunoscut ca prim-vicepresedintele PSD Maramures, Eugenia Godja, si vicepresedintele formatiunii, Calin Matei (fost vicepresedinte CJ), ambii „prejudiciati” de trocurile politice, au primit o promisiune ”reparatorie”, respectiv aceea ca vor fi candidatii USL la alegerile parlamentare.
Sursa: Catalin Vischi