Actualitate

NASTASE EXTERNAT – Medicii au eliberat toate avizele necesare pentru externarea lui Nastase

Medicii de la Spitalul Floreasca au eliberat, astazi seara, 27 iunie, toate cele trei avize necesare pentru externarea lui Adrian Nastase, astfel ca acesta poate fi transportat de la unitatea sanitara la Spitalul Penitenciar Rahova, dotat corespunzator, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Pentru externare au fost necesare avizele medicilor de la Terapie Intensiva, Chirurgie si Cardiologie.

La ora transmiterii acestei stiri, Adrian Nastase are o discutie cu medicul de la Penitenciarul Rahova, fiindu-i puse intrebari medicale, pentru completarea fisei de arest.

Masurile de securitate in vederea externarii fostului premier sunt foarte stricte. Printre altele, s-a interzis accesul pe rampa spre Unitatea de Primiri Urgente (UPU), iar la personalul de securitate al spitalului s-au adaugat forte de ordine in civil.

La iesirea din spital s-au adunat si peste 20 de pacienti ai spitalului, curiosi sa-l vada pe Nastase.

Tribunalul Bucuresti (TB) a constatat, azi, 27 iunie, ca nu exista niciun impediment de punere in aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de inchisoare aplicata in cazul lui Adrian Nastase.

Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, in 20 iunie, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul “Trofeul calitatii”. Nastase a fost internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat in 21 iunie.

Politia Capitalei a solicitat marti, 26 iunie, efectuarea unei expertize medico-legale, din care sa rezulte daca afectiunile medicale pe care le prezinta Nastase pot fi tratate in reteaua medicala a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) si daca aceste afectiuni permit transportarea in siguranta a pacientului la penitenciarul indicat de comisie.

Duminica, tot Politia Capitalei preciza ca procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu inchisoarea a lui Adrian Nastase nu a fost incheiata, intrucat nu a fost intocmit procesul verbal de incarcerare, iar condamnatul nu a fost incarcerat intr-un loc de detentie sau intr-un penitenciar.

Politia Capitalei a trimis vineri, 22 iunie, la Spitalul Floreasca, o solicitare referitoare la starea de sanatate a lui Adrian Nastase, pentru a se sti daca acesta poate fi mutat in penitenciar, in vederea executarii pedepsei de doi ani de inchisoare.
Sursa: Mediafax