Externe

N-ARE PROBLEME – Fostul lider militar al sarbilor bosniaci a fost externat si a revenit in celula

Fostul lider militar al sarbilor bosniaci, Ratko Mladic, spitalizat joi, 12 iulie, a fost externat astazi, 13 iulie, si a revenit in celula sa din Haga, a anuntat purtatorul de cuvant al Tribunalului Penal International pentru fosta Iugoslavie (TPIY), Nerma Jelacic.

„Ratko Mladic a revenit in centrul de detentie dupa ce teste medicale au confirmat ca nu exista anomalii legate de sanatate si ca nu are nevoie de tratament”, a declarat Nerma Jelacic.

Fostul lider militar al sarbilor din Bosnia este capabil sa asiste la procesul sau si reluarea audierii este programata luni dimineata, la 10.00 (08.00 GMT), in sala de audiere 1, cu contra-interogatoriul martorului acuzarii, David Harlani, a adaugat purtatorul de cuvant.

Ratko Mladic, in varsta de 70 de ani, s-a simtit rau joi dimineata, in cursul unei audieri la TPIY. El a fost spitalizat preventiv. Procesul sau a fost amanat pentru luni, 16 iulie. Fostul general este acuzat de genocid, crime impotriva umanitatii si crime de razboi in timpul razboiului din Bosnia (1992-1995), in cursul caruia au fost ucise 100.000 de persoane si 2,2 milioane s-au refugiat.
Sursa: Agerpres