Monden

MUZICA – Seara de muzica usoara romaneasca de neuitat in cadrul Festivalului Castanelor din acest an (VIDEO)

Vezi VIDEO
Nostalgii muzicale pe scena Festivalului Castanelor. Artisti indragiti din muzica usoara romaneasca le-au oferit spectatorilor baimareni o seara de neuitat. Publicul numeros venit pentru a-si reintalni favoritii din genartia de aur a muzicii usoare a fredonat refrene indragite si a apreciat din plin prestatia interpretilor pe care nu i-au vazut in Baia Mare de ani intregi.

O seara a muzicii usoare romanesti a fost oferita in dar aseara, 24 septembrie, baimarenilor, in cadrul celei de-a patra zile a Festivalului Castanelor. Pe scena au urcat sase dintre talentatii artisti din vechea generatie. 

Unii dintre solisti au marturisit ca au revenit in Baia Mare dupa o lunga pauza. Cu aceeasi carisma si naturalete, Carmen Radulescu, una dintre protagonistele acestui eveniment a relatat ca n-a mai cantat in Baia Mare de aproape 20 de ani. Emotionata si incantata de revederea cu spectatorii baimareni, solista a reusit sa ofere un moment special, celor care au vrut neaparat sa asculte live slagarele de altadata, dar si piese noi. 

„Am venit cu atatea emotii, dar si cu atata drag de publicul baimarean. E adevarat ca toate orasele pe unde am fost s-au schimbat, dar Baia Mare pentru mine are ceva special. Oamenii sunt altfel, oamenii sunt draguti, stiu sa vorbeasca, stiu sa-si zambeasca, stiu sa te primeasca, stiu sa te faca sa te simti bine”, a spus Carmen Radulescu.

Dupa o lunga pauza, Daniel Iordachioaie s-a intors in Baia Mare in calitate de artist. Cu un look nou, dar cu multa energie si entuziasm molipsitor, interpretul a reusit sa creeze un adevarat show. In repertoriul sau a inclus piese celebre din repertoriul international, dar si melodii vechi si noi din propriul repertoriu. 

„Asa, sa cant, n-am mai fost demult in Baia Mare. Am fost ca turist, dar ca sa cant n-am fost de multa vreme. Sper ca publicul sa nu ma fi uitat, iar cei care nu ma cunosc sa ma descopere. Si look-ul e altul si kilogramele sunt cu 50 mai putine, totul e spectaculos”, a adaugat Daniel Iordachioaie. 

Un artist „de-al casei”, Mihai Constantinescu s-a reintors si la editia din acest an a Festivalului Castanelor. Recitalul sau nu i-a lasat indiferenti pe spectatori care nu s-au lasat intimidati de ploaie si au ramas in continuare la scena pentru a-si vedea favoritii. 

„Eu ma bucur tare mult cand vin in Baia Mare pentru ca in principiu vin foarte departe, dar cand vin la o serbare adevarata, foarte frumoasa, foarte bine organizata, cu un public extraordinar am fost si mi-am permis inainte sa cand sa gust ceva.

Ce sa spun? E intr-adevar o chestiune de felicitat ca se face asa ceva. Cred ca oamenii isi doresc, oamenii merita si e foarte frumos. Asta e parerea mea”, a precizat Mihai Constantinescu.

Pe scena au mai urcat aseara si alti interpreti indragiti: Mirabela Dauer, Corina Chiriac si Adrian Daminescu.

Sursa: Camelia Tocaci