Stiri externe

MORTI – Bilantul prabusirii unui elicopter NATO in Afganistan a crescut la cinci morti

Cinci membri ai fortelor NATO din Afganistan, intre care doi militari din cadrul aviatiei britanice, si-au pierdut viata duminica in urma prabusirii elicopterului la bordul caruia se aflau, relateaza AFP, citand autoritati afgane.

Elicopterul s-a prabusit la aterizarea sa la Kabul, in zona cartierului general al coalitiei Aliantei Nord-Atlantice care ofera sprijin aerian armatei afgane.
‘Incidentul a provocat moartea a cinci membri ai (operatiunii) ‘Sprijin hotarat’ si alti cinci au fost raniti’, a indicat NATO intr-un comunicat.

‘O ancheta a fost deschisa, dar noi putem confirma ca acesta a fost un accident si nu rezultatul unui atac insurgent’, a subliniat mai tarziu Ministerul britanic al Apararii.

Decesul celor doi soldati britanici ridica la 456 numarul militarilor britanici morti in Afganistan de cand Marea Britanie a participat la invazia Afganistanului lansata de SUA in octombrie 2001.

Nationalitatea celorlalte victime nu a fost dezvaluita si NATO a indicat ca tine de responsabilitatea guvernelor tarilor de unde acestia provin sa difuzeze sau nu aceasta informatie.

Un convoi britanic a fost atacat duminica in centrul capitalei afgane Kabul. Trei civili afgani au fost raniti, dar nu au existat victime in randul militarilor britanici.

Talibanii si-au intensificat atacurile impotriva fortelor guvernamentale afgane de cand NATO si-a incheiat in decembrie misiunea sa de lupta in Afganistan.

Sursa: Agerpres