Administratie

MOMENT ISTORIC – Transcarpatia sustine candidatura municipiului Baia Mare la titlul de Capitala Culturala Europeana. Protocolul a fost semnat, astazi, de Ghennadi Moskal, guvernatorul Regiunii Transcarpatia, primarul Catalin Chereches si prefectul Anton Rohian

Vezi VIDEO
Moment istoric pentru municipiul Baia Mare. Ghennadi Moskal, guvernatorul Regiunii Transcarpatia, si-a manifestat sustinerea pentru candidatura municipiului Baia Mare la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. Impreuna cu primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, si prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, oficialul ucrainean a semnat protocolul de parteneriat “Impreuna pentru Europa Culturala”. Evenimentul a avut loc in Turnul Stefan, unul monumentele istorice emblematice din Centrul Vechi al municipiului Baia Mare.

In documentul care a stat la baza elaborarii protocolului se arata ca regiunea ucraineana va sprijini intru totul programul si eforturile echipei de organizare cat si proiectele si si initiativele comunitatii si ale institutiilor locale din municipiul Baia Mare.

“Avem placerea sa fim intr-o zona simbolica a orasului , cel mai important simbol al municipiului nostru, Turnul Sfantul Stefan, si sa facem pentru visul nostru de a deveni Capitala Culturala Europeana in 2021 un prim pas la nivel regional prin semnarea unui protocol simbolic de sustinere a Baii Mari de catre Regiunea Transcarpatia. Ii multumesc domnului guvernator Moskal pentru onoarea pe care ne-a facut-o de a fi prezent si in Baia Mare dar in special aici, in inima orasului, si cred ca si prin exemplul domniei sale arata ca si Ucraina, si Romania, si Europa au nevoie de barbati adevarati”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare. 

“Eu am ramas foarte mirat de lucrurile si proiectele care se deruleaza in Baia Mare si ceea ce tine de noi vom face tot ce putem ca proiectul dumneavoastra de a deveni Capitala Culturala Europeana sa fie realizat”, a adaugat Ghennadi Moskal, guvernatorul Regiunii Transcarpatia.

Protocolul de sustinere a fost semnat si de catre Anton Rohian, prefectul judetului Maramures.

“Ghennadi Moskal, iti multumesc ca esti aici. Ai sa cunosti un prieten adevarat care in aceasta perioada de cand pastoreste acest oras creeaza o atmosfera de bine pentru baimareni si nu numai. Iti multumesc ca ai venit si acest protocol peste ani va insemna ca si Turnul Stefan. O idee pe care a lansat-o primarul Catalin Chereches si noi doi, la o varsta foarte tanara, o sa pricepem ca am facut un lucru foarte bun”, a declarat Anton Rohian, prefectul judetului Maramures.

Sursa: Simona Vasiac