ITC

MODIFICARI NEANUNTATE – Facebook a schimbat adresele de e-mail ale utilizatorilor fara sa anunte

Foto: emailFacebook, reteaua de socializare cu 900 de milioane de utilizatori, a schimbat adresele clientilor fara nicio notificare prealabila, prin inlocuirea adresei de user cu @facebook.com, modificarea incepand sa fie introdusa din 26 iunie. Adresa veche de e-mail este ascunsa de Facebook si inlocuita cu cea cu @facebook.com. Utilizatorii pot reveni la vechea adresa, din setarile contului. Astfel, cei care vor dori sa trimita un mesaj privat pe e-mail unui utilizator al retelei, o vor putea face doar pe adresa de pe Facebook.

Decizia a revoltat bloggerii de pe cele mai importante site-uri de profil. “Sa nu mai faceti asta niciodata!”, a titrat Gizmodo, in timp ce forbes.com a catalogat initiativa drept “obraznica”.

Facebook sustine ca schimbarea este menita sa protejeze utilizatorii retelei de eventuale atacuri pe e-mail prin afisarea adresei @facebook.com. “Asa cum am anuntat in luna aprilie, am actualizat adresele de pe site. In plus, am adaugat o optiune de revenire la adresa initiala a fiecarui utilizator”, a transmis compania.

Modificarea se poate anula la sectiunea “Despre”, de pe profilul utilizatorului, datele de contact sunt afisate pe coloana din dreapta, sub caseta cu “Informatii de baza”. In caseta cu “Date de contact”, selectati optiunea “Editeaza”.

In fereastra care apare, vechea adresa de e-mail este setata pe “Hide from Timeline”, optiune care poate fi comutata pe “Show on Timeline”. Adresa de Facebook care apare initial cu “Show on Timeline” poate fi dezactivata prin comutarea pe “Hide from Timeline”.
Sursa: Mediafax