Monden

MODA – Designerul Raf Simons paraseste casa de moda Dior “din motive personale”

Designerul belgian Raf Simons a anuntat joi ca renunta la postul de director de creatie la casa de moda Christian Dior “din motive personale”, asftel incat colectia pe care a prezentat-o la inceputul lunii octombrie va fi ultima pentru prestigioasa marca franceza, relateaza EFE.

Atat responsabilul executiv al casei Dior, Sidney Toledano, cat si Bernard Arnault, presedintele LVMH, grupul proprietar al marcii, l-au omagiat pe creatorul de moda belgian pentru “contributia sa exceptionala” la aceasta marca.

Nascut in 1968 la Neerpelt (Bélgica), Raf Simons a studiat designul industrial si mobiliar, dar si-a schimbat traiectoria iar in 1995 a creat prima sa colectie sub propriul nume.
In martie 2000 a decis sa inchida firma si sa ia o pauza, ajungand sa anunte chiar ca renunta la moda, dar s-a intors un an mai tarziu sub marca fabricantului belgian Gysemans. El a restructurat compania in 2004 iar un an mai tarziu si-a lansat propria linie ‘Raf by Raf Simons’.

In iulie 2005 a fost numit director de creatie la Jil Sanders, unde a creat articole de marochinarie, ochelari si incaltaminte si a colaborat in acelasi timp cu firma vestimentara Fred Perry.

In aprilie 2012, Simons a fost numit director de creatie la casa Christian Dior in locul designerului britanic John Galliano.

Sursa: Agerpres