Politica

MITING POLITIC – Taranistii maramureseni merg la mitingul pro-Basescu din Cluj-Napoca

Conducerea PNTCD Maramures (c) eMM.ro20 de taranisti din judet, in frunte cu presedintele interimar al PNTCD Maramures, Doru Dancus, vor participa maine, 14 iulie, la mitingul pro Basescu din Cluj-Napoca. In pofida apartenetei la aceeasi familie europeana din care face parte si partidul pe care l-a condus presedintele suspendat Traian Basescu, taranistii maramureseni sustin ca nu vor transmite niciun mesaj in privinta modului in care sa voteze simpatizantii lor, pentru ca in cabina de vot fiecare este suveran.

La mitingul organizat de filiala PDL condusa de Emil Boc, care se va desfasura sambata, 14 iulie, de la ora 11.00, in Piata Pacii din Cluj-Napoca, vor participa si 20 de taranisti din Maramures.

Delegatia PNTCD va fi condusa de presedintele interimar, Doru Dancus, care a precizat ca desi pozitia oficiala in privinta referendumului de demitere a presedintelui este una foarte clar exprimata de liderul partidului, Aurelian Pavelescu – de sustinere a lui Traian Basescu -, taranistii maramureseni nu transmit simpatizantilor lor niciun mesaj, fiecare urmand sa voteze dupa cum ii indeamna propriile constiinte.

„Mergem maine la mitingul de la Cluj, vreo 20 de persoane. Facem parte din aceeasi familie politica europeana cu PDL, insa de votat sa voteze fiecare cum crede. Ne aliniem la mesajele transmise de PPE, din care facem parte, avem si o pozitie oficiala a PNTCD in aceasta disputa dintre Presedintie si Parlament si incercam sa fim utili prin mesajele transmise, insa trebuie sa fim foarte atenti ca si politicieni. Din punctul meu de vedere este o fortare care nu face bine statului de drept”, a declarat Doru Dancus, presedinte interimar PNTCD.

Pozitia a fost intarita si de prim-vicepresedintele filialei judetene, Nicolae Misulec, care a sublinat insa ca sustinerea lui Basescu nu este determinata de simpatia taranistilor pentru presedintele suspendat. “Nu suntem pro Basescu, ci pentru a nu fi pericilitat statul de drept”, a spus Misulec.

Fostul lider al PNL Tautii Magheraus, trecut in tabara taranistilor, Dorel Iacob, a recunoscut insa ca este de alta parare. “PNTCD a ajuns unde a ajuns din cauza lui Traian Basescu. Eu nu l-am votat niciodata si nici n-o sa-l votez niciodata. El a dus dezbinarea tarii si dincolo de granite. Cat despre taranisti, pentru a redeveni o forta, trebuie sa se termine scandalul intern dintre Ciorbea si Pavelescu”, a precizat Iacob.

Dancus a mai mentionat ca instanta a dat inca o data castig de cauza aripii Pavelescu in privinta conducerii partidului. “Asdar, continuam pe aceeasi linie si, mai mult ca sigur, la alegerile parlamentare din toamna, PNTCD va face parte din structura de dreapta care se contureaza acum pe esicherul politic”, a precizat presedintele interimar al PNTCD Maramures.

Sursa: Catalin Vischi